Μετά την αποδοχή του καλέσματος από το Νηπιαγωγείο οι γονείς οργανώνονται σε ομάδες, συζητούν τις ιδέες τους, διασκευάζον ή γράφουν τα δικά τους κείμενα, αναλαμβάνουν ρόλους, κάνουν πρόβες, φτιάχνουν αυτοσχέδια κοστούμια και όταν έρχεται η στιγμή παρουσιάζουν τα δρώμενά τους.
Η εκδήλωση της Πέμπτης 2 Ιουνίου ήταν μια γιορτή για τη Λήξη της χρονιάς και την Αποφοίτηση των νηπίων, μια γιορτή για το Βιβλίο, η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης, τα Εγκαίνια μιας βιβλιοθήκης και ένας απόγονος της Ημέρας Γονέων.
Η καλύτερη μέρα της σχολικής χρονιάς, η Γιορτή Λήξης συνδυάζεται με την πιο δημιουργική και καινοτόμο ιδέα την Ημέρα Γονέων.
Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ημέρα Γονέων από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Στην Ανοιχτή Ημέρα Γονέων οι γονείς καλούνται κάθε χρόνο να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα στο Σχολείο μαζί με τα παιδιά τους, με παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Η φημισμένη «Ημέρα Γονέων» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Για δωδέκατη συνεχή χρονιά οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης η ολοήμερη εκδήλωση «Ημέρα Γονέων», η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.