Μετά την αποδοχή του καλέσματος από το Νηπιαγωγείο οι γονείς οργανώνονται σε ομάδες, συζητούν τις ιδέες τους, διασκευάζον ή γράφουν τα δικά τους κείμενα, αναλαμβάνουν ρόλους, κάνουν πρόβες, φτιάχνουν αυτοσχέδια κοστούμια και όταν έρχεται η στιγμή παρουσιάζουν τα δρώμενά τους.
Η εκδήλωση της Πέμπτης 2 Ιουνίου ήταν μια γιορτή για τη Λήξη της χρονιάς και την Αποφοίτηση των νηπίων, μια γιορτή για το Βιβλίο, η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης, τα Εγκαίνια μιας βιβλιοθήκης και ένας απόγονος της Ημέρας Γονέων.
Η καλύτερη μέρα της σχολικής χρονιάς, η Γιορτή Λήξης συνδυάζεται με την πιο δημιουργική και καινοτόμο ιδέα την Ημέρα Γονέων.
Στο πλαίσιο του κύκλου απογευματινών σεμιναρίων «Σχολή Γονέων» και με αφορμή το σχέδιο δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη Δευτέρα 16/5/2022 και ώρα 18.00 διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Η σχέση του παιδιού με το βιβλίο και η αξία της ανάγνωσης βιβλίων».
Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου γιορτάσαμε τη φετινή χρονιά στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερο διαδραστικό τρόπο την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022!
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 [10:00 – 12:00] Ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση γονέων με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων…
Το ρολόι του Νηπιαγωγείου χτυπά Χριστούγεννα από πολύ νωρίς.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει, από 22 έως 30 Νοεμβρίου 2021, κύκλο ομιλιών διακεκριμένων προσωπικοτήτων και έκθεση ζωγραφικής στο πλαίσιο τού εορτασμού 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης με θέμα «Ελληνική Επανάσταση: Η Παλιγγενεσία τού Ελληνικού Έθνους, η Γέννηση τού Ελληνικού Κράτους».
Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μια όμορφη γιορτή στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων.
Στο βίντεο τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου κάνουν παρέλαση στον υπαίθριο χώρο της αυλής του Σχολείου τους
Γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου και "πάμε παραπέρα"!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!
Στις 23 Μαΐου 2019 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης τιμήθηκε με μια ξεχωριστή διάκριση. Με πρόταση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, βραβεύτηκε από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ. ως φορέας υποδοχής του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.», αφού επιλέχθηκε ανάμεσα από όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 
Η "αίθουσα προβολών" για τις Δράσεις των 200 ετών για το 1821 υποδέχτηκε μια μικρού μήκους παραγωγή, αλλά με διαχρονική σημασία: Ο λόγος του Κολοκοτρώνη τονώνει το ηθικό των Ελλήνων!