Αγιασμός
Σεπ 29 2021
Ένα νέο όμορφο ταξίδι ξεκίνησε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, ένα ταξίδι στη γνώση και στη φαντασία!
Καλή Σχολική Χρονιά! ευχήθηκαν στα παιδιά οι νηπιαγωγοί του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο τους σχολείο, λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!
Riders on 2020-2021
Ιούλ 16 2021
Ένα πρωτότυπο βίντεο ήταν το τελικό αποτέλεσμα της δράσης στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης και είχε στόχο την προσομοίωση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.
Αγαπημένα μας παιδιά, νήπια της σχολικής χρονιάς 2020-2021!
Η τελευταία μέρα του σχολικού έτους 2020-2021 ήταν μια μέρα ιδιαίτερα συγκινητική για όλους.
Μια καινούργια τιμητική παράδοση ξεκινάει φέτος για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης! Για κάθε σχολική χρονιά, που ολοκληρώνεται, θα φυτεύεται ένα νέο δέντρο στην αυλή του Νηπιαγωγείου, σε ανάμνηση των μαθητών-αποφοίτων της.
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν ένα ομαδικό τρισδιάστατο εικαστικό έργο.
Κορύφωση των δράσεων του προγράμματός μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση της φύσης που περιβάλλει το Σχολείο μας ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Σε συνέχεια των δράσεων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος για το περιβάλλον και την αξιοποίηση της φύσης που περιβάλλει το Σχολείο μας, οι μαθητές μας μεταμορφώθηκαν σε «εκκολαπτόμενους» κηπουρούς.
Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές μας στερήθηκαν, προς απογοήτευση όλων, τις ημερήσιες εκδρομές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε την προνομιακή θέση του Σχολείου μας στη φύση και παράλληλα να εκπονήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο περιβάλλον.
Μία πρωτότυπη μουσική παράσταση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρακολούθησαν από τις τάξεις τους τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της GNO TV στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα παιδιά γνώρισαν το κτίριο της Βουλής και την ιστορία του.