Τελευταία μέρα σχολείου και μετά από την υπέροχη εκδρομή στο ΝΟΗΣΙΣ τα παιδιά γέμισαν τα αναμνηστικά τσαντάκια τους με όλα τα έντυπα και τους προσωπικούς τους φακέλους από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της χρονιάς καθώς και το πολυπόθητο ενδεικτικό φοίτησής τους.
Το Σχέδιο Δράσης του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους μας τις πιο γλυκές εντυπώσεις, τις οποίες προσπαθήσαμε να «στριμώξουμε» σε ένα έντυπο - ατομικό φάκελο για κάθε μαθητή.
Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από τους τέσσερις θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχαν σε τέσσερα προγράμματα και ήρθαν σε επαφή με τις Υποθεματικές: «Οδική ασφάλεια», «Ανθρώπινα Δικαιώματα», «Οικολογία-Παγκόσμια και Τοπική Φυσική κληρονομιά» και «STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική».
Το Πρόγραμμα Καλλιέργειας Ψηφιακών Δεξιοτήτων «STEAM και η ΓΗ γυρίζει...» είχε ως στόχο τα παιδιά να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το διάστημα και για το γεγονός ότι οι πλανήτες δεν είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, αλλά αλληλεξαρτώμενοι.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 τελευταία μέρα του σχολείου το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε μια δράση που ολοκλήρωσε το σχολικό έτος με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Το Σχέδιο Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να πλαισιώνεται και να ενδυναμώνεται με εποικοδομητικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που το υλοποιούν.
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν δίωρο σεμινάριο από τη θεατροπαιδαγωγό κ. Μαρία Χατζηαγγελίδου με θέμα: «Θεατρική διασκευή-Δραματοποίηση κειμένου».
Μία ακόμη επιμορφωτική συνάντηση πλαισίωσε το Σχέδιο Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Οι εκπαιδευτικοί του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι επιμορφώσεις των νηπιαγωγών του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πάντα δρουν υποστηρικτικά στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Το Σχέδιο Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» κορυφώνει τις δράσεις του. Ο νέος χώρος της παιδικής βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου έχει αρχίσει να παίρνει τη νέα του μορφή. Οι τοίχοι ανανεώθηκαν ως προς το χρώμα, τα καινούργια ευέλικτα έπιπλα-βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν και τα ράφια τους άρχισαν να γεμίζουν με βιβλία.
Μέρες τώρα τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης σκεφτόταν τι δώρο να κάνουν στη μαμά τους που γιορτάζει την Κυριακή μαζί με όλες τις μαμάδες του κόσμου.
Ένα μέρος της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» περιλάμβανε την επίσκεψή μας σε άλλες βιβλιοθήκες και τη γνωριμία μας με αυτές. Η πρώτη και πιο κοντινή μας βιβλιοθήκη ήταν αυτή του ίδιου μας του Σχολείου, η «Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης».
Αλήθεια πώς γεννιέται μια βιβλιοθήκη; Πώς βρίσκει το «σπίτι» της, το χώρο δηλαδή που θα στεγαστεί και πώς αποκτά όλα τα βιβλία που έχει στα ράφια της;
Τον Απρίλιο του 2022 ένα ακόμη έντυπο εκδόθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές του.