Η τελευταία ημέρα του σχολικού έτους 2018-2019, Παρασκευή 14 Ιουνίου, ήταν όπως πάντα μία ημέρα πολύ ιδιαίτερη, εορταστική, διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική για όλους.
Την εκπαιδευτική παιδική μουσική θεατρική παράσταση "Jazz for kids: Η ιστορία ενός ρυθμού’' παρακολούθησαν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.
Μια πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερη συνάντηση μαθητών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Τα γεγονότα και τα έθιμα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα μελέτησαν και τίμησαν τα παιδιά την περίοδο της σαρακοστής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 12 Μαρτίου μέχρι και 19 Απριλίου 2019.
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, κατά την οποία δύο νέοι και κεφάτοι σκιτσογράφοι-δημιουργοί κόμικ και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων, ο κ. Σταύρος Κιουτσιούκης και ο κ. Γιάννης Τεξής, προσκλήθηκαν στο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ζητείται Υπερήρωας» που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας καθηγητής κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος και η Επόπτρια των Σχολείων κα Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
Την διαδραστική μουσική παράσταση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εγώ, ο Μότσαρτ» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ..
Την θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης στο θέατρο Ράδιο Σίτυ.
Στο διάστημα από 18 Φεβρουαρίου μέχρι και 8 Μαρτίου 2019 τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, εκτός των άλλων, αφιέρωσαν εκπαιδευτικό χρόνο στην προσέγγιση της γιορτής της Αποκριάς.
Η μεγάλη εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Ανοιχτή Ημέρα» (Open Day): Αρσάκεια Σχολεία - Ανοιχτά Σχολεία έλαβε χώρα στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 από τις 10:00 έως τις 14:30.
Την σπουδαία θεατρική παράσταση «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.
Στο πλαίσιο της πολύπλευρης μουσικής καλλιέργειάς τους, τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα», μια παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Θεματικό Πάρκο – Μουσείο «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι», που φιλοξενήθηκε στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζητείται Υπερήρωας» και στην ενότητα για τον πιο σημαντικό ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή και τους άθλους του.
Τη μνήμη και το έργο των Τριών Ιεραρχών τίμησε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.
Την θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» παρακολούθησαν τα παιδιά του Αρσακείου  Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019.