Η Μηλίτσα και η Βιβή στη συντροφιά μας
Φυτεύοντας ένα λουλούδι διαδίδουμε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος
Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μέσα από τους τέσσερις θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχαν σε τέσσερα προγράμματα και ήρθαν σε επαφή με τις Υποθεματικές: «Οδική ασφάλεια», «Ανθρώπινα Δικαιώματα», «Οικολογία-Παγκόσμια και Τοπική Φυσική κληρονομιά» και «STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική».
Το Πρόγραμμα Καλλιέργειας Ψηφιακών Δεξιοτήτων «STEAM και η ΓΗ γυρίζει...» είχε ως στόχο τα παιδιά να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το διάστημα και για το γεγονός ότι οι πλανήτες δεν είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, αλλά αλληλεξαρτώμενοι.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 τελευταία μέρα του σχολείου το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε μια δράση που ολοκλήρωσε το σχολικό έτος με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Στο Εργαστήριο Πειραμάτων, νήπια και προνήπια συμμετείχαν, ατομικά και ομαδικά σε πειράματα με κοινό παρονομαστή το νερό.
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, διαδικτυακή δράση