Τα γεγονότα και τα έθιμα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα μελέτησαν και τίμησαν τα παιδιά την περίοδο της σαρακοστής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 12 Μαρτίου μέχρι και 19 Απριλίου 2019.
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, κατά την οποία δύο νέοι και κεφάτοι σκιτσογράφοι-δημιουργοί κόμικ και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων, ο κ. Σταύρος Κιουτσιούκης και ο κ. Γιάννης Τεξής, προσκλήθηκαν στο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ζητείται Υπερήρωας» που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας καθηγητής κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος και η Επόπτρια των Σχολείων κα Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
Την διαδραστική μουσική παράσταση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εγώ, ο Μότσαρτ» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ..
Την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, ανήμερα της εθνικής επετείου, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στις Εορταστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για την εθνική επέτειο στην κοινότητα Πανοράματος.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Την θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης στο θέατρο Ράδιο Σίτυ.
Στο διάστημα από 18 Φεβρουαρίου μέχρι και 8 Μαρτίου 2019 τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, εκτός των άλλων, αφιέρωσαν εκπαιδευτικό χρόνο στην προσέγγιση της γιορτής της Αποκριάς.
Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ημέρα Γονέων από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Στην Ανοιχτή Ημέρα Γονέων οι γονείς καλούνται κάθε χρόνο να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα στο Σχολείο μαζί με τα παιδιά τους, με παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των μαθητών των Σχολείων, σας προσκαλούν στην ομιλία τού Προέδρου…
Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία τού Προέδρου τής Φ.Ε. καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου με θέμα "Η δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας με αναφορά και στη γλώσσα της Δικαιοσύνης"...
Η μεγάλη εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας «Ανοιχτή Ημέρα» (Open Day): Αρσάκεια Σχολεία - Ανοιχτά Σχολεία έλαβε χώρα στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 από τις 10:00 έως τις 14:30.
Στην 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων συμμετείχε με χαρά και ενθουσιασμό για πρώτη φορά η χορωδία του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Την σπουδαία θεατρική παράσταση «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.