Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας τα Χριστούγεννα και να μοιραστείτε την ευφορία, την αισιοδοξία και τη λαμπρότητα που σκορπά το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Γ. Σ. Μπαχ!
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία. Επισκέφθηκαν την 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair στην ΔΕΘ-HELEXPO και «συνομίλησαν» με μερικούς από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς εικαστικών και παραστατικών έργων τέχνης και γκαλερί από όλο τον κόσμο.
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 οι γονείς των παιδιών του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Τομπούλογλου Γιάννη, Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Η συναισθηματική Υγεία του Παιδιού-Πρόληψη ανεπιθύμητων συμπεριφορών στην παιδική ηλικία».
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Εκπαιδευτικά, στο πλαίσιο της προσέγγισης που επιχειρείται αυτό το χρονικό διάστημα το παιδιά «καλούνται να γνωρίσουν», μεταξύ άλλων, τον τόπο τους, την πόλη που ζουν και μεγαλώνουν μέσα από κάποια χαρακτηριστικά μνημεία και τοποθεσίες της.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από παιδικές φωνές, πλημμύρισαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019,  την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με την υποστήριξη του Ασύλου του Παιδιού και του σωματείου «Παιδείας δρώμενα» χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες…
Ο χρόνος χάνει τη συμβατική του αίσθηση, καθώς ούτε ο ομιλητής ούτε το κοινό φαίνεται να υπακούνε σ’ αυτήν. Κι ενώ έχουν περάσει -ας πούμε- εβδομήντα τέσσερα λεπτά, αισθάνεσαι ανάλαφρος όπως στην αρχή και διατηρείς την εντύπωση ότι η ομιλία έχει δέκα περίπου λεπτά που ξεκίνησε.
Ανήμερα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου 2019 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για την εθνική επέτειο.
Το πρωί της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου 2019 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και αφιερώσαμε στους ήρωες του 1940 τις δικές μας στιγμές μνήμης.
Το προγραμματισμένο πικ νικ στην Άνω Πόλη πλάι στα Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης με θέα τον Πύργο Τριγωνίου και όλη την πόλη όχι μόνο αναπλήρωσε τις δυνάμεις μας από τη φυσική κόπωση μετά την επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο στις 23 Νοεμβρίου αλλά μας έφερε και απροσδόκητη τύχη!
Λίγες μέρες πριν την επίσημη γιορτή του Πολιούχου της πόλης μας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, τα νήπια και τα προνήπια εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Νοέ 11 2019
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του Σχολείου σας προσκαλούν σε εκδήλωση…
Καθημερινά, τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης μετακινούνται από διαφορετικά σημεία της πόλης για να φοιτήσουν σε ένα σχολείο που βρίσκεται στους Ελαιώνες, το ομορφότερο προάστιο της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του Πανοράματος και το οποίο φυσικά είναι κατάφυτο από ελαιόδεντρα.
Ιστορική και ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μαζί με τη χορωδία των Σχολείων μας.
Η χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019. Μετά το πέρας της…