Στο πλαίσιο του κύκλου απογευματινών σεμιναρίων «Σχολή Γονέων» και με αφορμή το σχέδιο δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη Δευτέρα 16/5/2022 και ώρα 18.00 διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Η σχέση του παιδιού με το βιβλίο και η αξία της ανάγνωσης βιβλίων».
Το Σχέδιο Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» κορυφώνει τις δράσεις του. Ο νέος χώρος της παιδικής βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου έχει αρχίσει να παίρνει τη νέα του μορφή. Οι τοίχοι ανανεώθηκαν ως προς το χρώμα, τα καινούργια ευέλικτα έπιπλα-βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν και τα ράφια τους άρχισαν να γεμίζουν με βιβλία.
Μέρες τώρα τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης σκεφτόταν τι δώρο να κάνουν στη μαμά τους που γιορτάζει την Κυριακή μαζί με όλες τις μαμάδες του κόσμου.
Ένα μέρος της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» περιλάμβανε την επίσκεψή μας σε άλλες βιβλιοθήκες και τη γνωριμία μας με αυτές. Η πρώτη και πιο κοντινή μας βιβλιοθήκη ήταν αυτή του ίδιου μας του Σχολείου, η «Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης».
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο σας εύχεται ειρηνική και ανοιξιάτικη Ανάσταση!
Αλήθεια πώς γεννιέται μια βιβλιοθήκη; Πώς βρίσκει το «σπίτι» της, το χώρο δηλαδή που θα στεγαστεί και πώς αποκτά όλα τα βιβλία που έχει στα ράφια της;
Τον Απρίλιο του 2022 ένα ακόμη έντυπο εκδόθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές του.
Η υλοποίηση του σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» εξελίσσεται με τον 2ο δανεισμό των παιδιών.
«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα»
Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου γιορτάσαμε τη φετινή χρονιά στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερο διαδραστικό τρόπο την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022!
Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, τελευταία σχολική μέρα του Τριωδίου, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε την Αποκριά με ένα παραδοσιακό ελληνικό «γλέντι», που περιλάμβανε φαγητό με παρέα και χορό.
Αυτές τις Απόκριες διαλέξαμε να μεταμορφωθούμε σε ζωηρούς «βιβλιοφάγους».
Την πρώτη μέρα του Μάρτη τα παιδιά του Νηπιαγωγείου βγήκαν στις αυλές και στα δρομάκια να προϋπαντήσουν την άνοιξη τραγουδώντας τα κάλαντα του Μάρτη, τα Χελιδονίσματα.