Η συνεργασία των Γονέων με το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο βασίζεται σε δομημένες πρακτικές οι οποίες εξελίσσονται με τα χρόνια και προσφέρουν ποιότητα στις σχέσεις τους.
Το Σχέδιο Δράσης του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους μας τις πιο γλυκές εντυπώσεις, τις οποίες προσπαθήσαμε να «στριμώξουμε» σε ένα έντυπο - ατομικό φάκελο για κάθε μαθητή.
Μετά το κάλεσμα από το Νηπιαγωγείο οι γονείς οργανώνονται σε ομάδες, συζητούν τις ιδέες τους, διασκευάζουν ή γράφουν τα δικά τους κείμενα, αναλαμβάνουν ρόλους, κάνουν πρόβες, φτιάχνουν αυτοσχέδια κοστούμια και όταν έρχεται η στιγμή παρουσιάζουν τα δρώμενά τους.
Η εκδήλωση της Πέμπτης 2 Ιουνίου ήταν μια γιορτή για τη Λήξη της χρονιάς και την Αποφοίτηση των νηπίων, μια γιορτή για το Βιβλίο, η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης, τα Εγκαίνια μιας βιβλιοθήκης και ένας απόγονος της Ημέρας Γονέων.
Το Σχέδιο Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να πλαισιώνεται και να ενδυναμώνεται με εποικοδομητικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που το υλοποιούν.
Μία ακόμη επιμορφωτική συνάντηση πλαισίωσε το Σχέδιο Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Η καλύτερη μέρα της σχολικής χρονιάς, η Γιορτή Λήξης συνδυάζεται με την πιο δημιουργική και καινοτόμο ιδέα την Ημέρα Γονέων.
Οι επιμορφώσεις των νηπιαγωγών του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πάντα δρουν υποστηρικτικά στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Στο πλαίσιο του κύκλου απογευματινών σεμιναρίων «Σχολή Γονέων» και με αφορμή το σχέδιο δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη Δευτέρα 16/5/2022 και ώρα 18.00 διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Η σχέση του παιδιού με το βιβλίο και η αξία της ανάγνωσης βιβλίων».
Το Σχέδιο Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» κορυφώνει τις δράσεις του. Ο νέος χώρος της παιδικής βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου έχει αρχίσει να παίρνει τη νέα του μορφή. Οι τοίχοι ανανεώθηκαν ως προς το χρώμα, τα καινούργια ευέλικτα έπιπλα-βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν και τα ράφια τους άρχισαν να γεμίζουν με βιβλία.
Ένα μέρος της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» περιλάμβανε την επίσκεψή μας σε άλλες βιβλιοθήκες και τη γνωριμία μας με αυτές. Η πρώτη και πιο κοντινή μας βιβλιοθήκη ήταν αυτή του ίδιου μας του Σχολείου, η «Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης».
Αλήθεια πώς γεννιέται μια βιβλιοθήκη; Πώς βρίσκει το «σπίτι» της, το χώρο δηλαδή που θα στεγαστεί και πώς αποκτά όλα τα βιβλία που έχει στα ράφια της;
Τον Απρίλιο του 2022 ένα ακόμη έντυπο εκδόθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές του.
Η υλοποίηση του σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» εξελίσσεται με τον 2ο δανεισμό των παιδιών.