Ημέρα Γονέων 2018-2019: «Ζητείται Υπερήρωας»
Απρ 6 2019

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ημέρα Γονέων από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Στην Ανοιχτή Ημέρα Γονέων οι γονείς καλούνται κάθε χρόνο να περάσουν μία ολόκληρη ημέρα στο Σχολείο μαζί με τα παιδιά τους, με παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα της διαδραστικής εκδήλωσης εμπνεύστηκε από το περιεχόμενο του Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος που εκπονείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο και έχει τίτλο «Ζητείται Υπερήρωας».

Τα παιδιά παρουσίασαν στους γονείς τους μέρη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από μουσικοκινητικά δρώμενα, δραματοποιήσεις με λόγο, χορούς, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια. Οι γνώσεις, ο εξοπλισμός και κυρίως ο έκδηλος ενθουσιασμός των παιδιών εντυπωσίασε το κοινό και έκανε φανερό το βαθμό στον οποίο τους επηρέασε το πρόγραμμα.

Παράλληλα και οι ίδιοι οι γονείς είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν όλες τις πτυχές και τις προεκτάσεις του θέματος, να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να διαγωνιστούν, να συνεργαστούν και φυσικά να διασκεδάσουν! Αποκορύφωμα της ημέρας, όπως κάθε χρόνο, ήταν τα «μικρού μήκους» αλλά πολύ ευφάνταστα και πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν και παρουσίασαν στα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς, γεμάτα με εμπνευσμένες ιδέες, μηνύματα, κοστούμια, αντικείμενα, οπτικοακουστικό υλικό και χειροποίητα σκηνικά!

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι η Ημέρα αυτή, που έχει γίνει για το Νηπιαγωγείο σημείο αναφοράς, δεν αποτελεί μία τυπική εκδήλωση, αλλά ένα ουσιαστικό και αναπόσπαστο μέρος του όλου προγράμματός του. Και μπορεί να διαρκεί μόνο μία ημέρα, όμως η σημαντικότητά της φαίνεται σε όλη τη συνέχεια του σχολικού έτους καθώς επιφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα τόσο στη διαδικασία της μάθησης των παιδιών καθώς και στη σχέση σχολείου και οικογένειας.