Στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
Απρ 14 2018

Aκολουθώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, αλλά και με σταθερό προσανατολισμό στις ανάγκες τής σύγχρονης ζωής, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά, από την ίδρυσή του έως σήμερα, να πρωτοπορεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα παρέχοντας υψηλής ποιότητας αγωγή και παιδεία.
Με σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε παιδιού και στον ρυθμό ανάπτυξής του το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης σχεδιάζει και υλοποιεί ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υπακούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσχολικής ηλικίας και ανανεώνονται συνεχώς.
Μέσα από ενεργητικές και δημιουργικές μαθησιακές διαδικασίες επιδιώκεται η ανάπτυξη όλων των επιμέρους δεξιοτήτων και κλίσεων του παιδιού καθώς και η κοινωνικοποίησή του στο μικρόκοσμο του νηπιαγωγείου αρχικά και στο ευρύτερο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον αργότερα.

Στο Νηπιαγωγείο μας
Το περιβάλλον του νηπιαγωγείου μας είναι ένας κοινωνικός μικρόκοσμος, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να συμβιώνουν με το διαφορετικό.
Οι δραστηριότητες πηγάζουν από τις ανάγκες των παιδιών και με τη χρήση της μεθοδολογίας του παιχνιδιού διασκεδάζουν, μαθαίνουν, νοιώθουν χαρά και καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες.
Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ευθύνες και να διεκπεραιώνουν πράγματα. Υποστηρίζονται στην ανάπτυξη αισθημάτων προσφοράς και αλληλεγγύης.
Μαθαίνουν να εκφράζονται μέσω της γλώσσας όταν παίζουν, όταν εργάζονται σε δραστηριότητες και όταν οργανώνουν ένα παιχνίδι.
Διαφωνούν, συζητούν, προτείνουν, αναπτύσσουν διάλογο και αποφασίζουν με τον «άλλον».
Το παιχνίδι, η κίνηση, η ζωγραφική, η μουσική και άλλες ανακαλυπτικές δραστηριότητες δίνουν την ελευθερία και την ευκαιρία στα νήπια να αναπτύξουν δικούς τους τρόπους, πρωτοβουλίες, σκέψεις και ιδέες.
Γίνονται δημιουργικά άτομα.
Με το ισορροπημένο πρόγραμμά μας στοχεύουμε σε όλους τους διαφορετικούς τομείς ανάπτυξης των παιδιών.
Υποστηρίζουμε την αυτονομία τους και ενισχύουμε την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων.
Είναι επιθυμητή η επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς και εκτιμάται η εμπλοκή και η συνεισφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ακούμε με προσοχή τις πληροφορίες των γονέων που βοηθάνε το έργο μας και λύνουμε τις απορίες τους μέσα από την επαφή και τη συζήτηση.
Ενδιαφερόμαστε για τις γνώμες και τις ιδέες τους και προσπαθούμε συχνά να τις εντάξουμε στους στόχους του προγράμματος.
Δίνουμε αξία στο κοινό μας ενδιαφέρον που είναι η πρόοδος των παιδιών.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα έξι (6) Νηπιαγωγεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και ανήκει στο σχολικό συγκρότημα των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στους Ελαιώνες Πυλαίας, σε ένα προνομιακό περιβάλλον με φυσική ομορφιά, έξω από την πόλη, αλλά εύκολα προσβάσιμο από κάθε της σημείο.
Η παρουσία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη χρονολογείται από το 1939, με την ίδρυση τής Οικοκυρικής Επαγγελματικής Σχολής και συνεχίστηκε το 1981 με την ίδρυση τού Γυμνασίου. Το Νηπιαγωγείο, το νεότερο μέλος των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1997.
Από τότε, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης χάρη στο πρωτοποριακό του πρόγραμμα και την ένθερμη και δραστήρια συμβολή τού έμψυχου δυναμικού του, έχει επιδείξει μια συνεχή ανοδική πορεία, σχεδιάζει και εξελίσσει τις εγκαταστάσεις του και, παρά την ολιγόχρονη παρουσία του στην πόλη, κατόρθωσε να αποτελεί την πρώτη και συνειδητή επιλογή για πολλούς Θεσσαλονικείς γονείς που επιθυμούν ένα σταθερό και προδευτικά εξελισσόμενο ξεκίνημα της μαθητικής πορείας των παιδιών τους.