Οι ορίζοντες της Βραδιάς Γονέων
Ιούν 20 2022

Μετά το κάλεσμα από το Νηπιαγωγείο οι γονείς οργανώνονται σε ομάδες, συζητούν τις ιδέες τους, διασκευάζουν ή γράφουν τα δικά τους κείμενα, αναλαμβάνουν ρόλους, κάνουν πρόβες, φτιάχνουν αυτοσχέδια κοστούμια και όταν έρχεται η στιγμή παρουσιάζουν τα δρώμενά τους. Και καθώς τυχαίνει να έχουν τις καλύτερες επικοινωνιακές σχέσεις το κοινό τους, τα ίδια τους τα παιδιά, τα δρώμενα αυτά έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση και επιτυχία!

Η πρώτη ομάδα γονέων παρουσίασε την αυτοσχέδια θεατρική παράσταση: «Η βιβλιοθήκη στο χρόνο» κατά την οποία μια βιβλιοθήκη αφηγείται την ιστορία της από τα βάθη της Προϊστορίας ως σήμερα και μιλά για την αξία της σε κάθε εποχή του χρόνου.
Η δεύτερη ομάδα γονέων διασκεύασε και παρουσίασε το βιβλίο: «Να το πάρει το ποτάμι;» κατά το οποίο ένας δάσκαλος οδηγεί τα παιδιά του στη βιβλιοθήκη για να βρουν το μέρος που χτυπά η καρδιά του σχολείου. Η απάντηση για κάθε παιδί κρύβεται σε ένα διαφορετικό βιβλίο: μυθιστόρημα, ποίηση, εγκυκλοπαίδεια, λεξικό, κ.α.

Τέλος ο πολύ δημοφιλής μουσικός κ. Τσαχουρίδης Ματθαίος γονέας μαθήτριάς μας επιφύλαξε ως έκπληξη για τη βραδιά δύο υπέροχα τραγούδια που τραγούδησε με τα παιδιά του με συνοδεία κιθάρας και λύρας.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους γονείς για τις ευφάνταστες ιδέες τους, την αστείρευτη διάθεση και δημιουργικότητά τους και να τους ευχαριστήσουμε και μέσα από εδώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε, για την εμπιστοσύνη και εκτίμησή τους και τα πνευματικά δώρα που μας στέλνουν κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο!

Ευχόμαστε το μικρό αυτό δείγμα εμπειριών και συναισθημάτων της χρονιάς που μόλις πέρασε να γίνει αφορμή για το ξεκίνημα καινούριων και θετικών ενασχολήσεων που θα τροφοδοτούν με σκέψεις, ιδέες και πρωτοβουλίες τα επόμενα βήματά τους.

Πρόοδο και ευημερία στα παιδιά σας και σε όλους σας.