Απονομή Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας σε 2 eTwinning έργα μας!
Νοέ 3 2021

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 το Αρσάκειο Γυμνάσιo Θεσσαλονίκης  βραβεύθηκε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τα e-Twinning έργα  “Countdown to the Tokyo Olympics 2021” και “All about Music!”. Τα δύο έργα είχαν διακριθεί στις 29 Σεπτεμβρίου με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (βλ. https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeio-gt-national-quality-label-countdown-to-the-tokyo-olympics-2021/ και https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeio-gt-national-quality-label-etwinning-all-about-music/ ).

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την ΚΥΥ (Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και υπογραμμίζει την τελειότητα της εργασίας των μαθητών μας στα συγκεκριμένα έργα eTwinning, τα οποία αποκτούν πλέον αναγνώριση στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο  “Countdown to the Tokyo Olympics 2021”, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών είχε στόχο την προώθηση της συνεργασίας των λαών και της σημαντικότητας  εκμάθησης των ξένων γλωσσών μέσα από τη δημιουργική επικοινωνία μαθητών από 11 διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Μάλτα, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.  Ξεχώρισε για την πρωτότυπη θεματολογία του καθώς επικεντρώθηκε στις αξίες του Ολυμπισμού σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Το βραβευμένο έργο στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από τα τμήματα αγγλικών της περσινής Α’& Β’ Τάξης της κ. Αποστολίας Μπαρμπούτα, συντόνισε η καθηγήτρια αγγλικών και πρέσβειρα eTwinning κ. Κατερίνα Κυριακίδου.

Το έργο “All about music!”,  με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να πάρουν μέρος σε κοινές δραστηριότητες με τους συνομηλίκους τους από τα 20 συνεργαζόμενα Σχολεία της Κροατίας, της Γεωργίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Ελλάδας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές διερεύνησαν θέματα που σχετίζονται με την ιστορία της Μουσικής, συμμετείχαν στη δημιουργία παρουσιάσεων για συνθέτες ή μουσικούς της χώρας τους, εξέφρασαν τις μουσικές προτιμήσεις τους, γνώρισαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των νεαρών συνεργατών τους από το εξωτερικό, αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες με τους συνομηλίκους τους, καλλιέργησαν τις ψηφιακές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και συνειδητοποίησαν ότι η μουσική δεν είναι απλά μία τέχνη αλλά και μία γλώσσα επικοινωνίας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους μαθητές και ευχόμαστε να διαπρέπουν πάντα ως ενεργοί eTwinners!