Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για e-Twinning έργα στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής και της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών
Οκτ 11 2021

Κατά τη διάρκεια του Σχολικού Έτους 2020-2021 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε δύο έργα eTwinning στο πλαίσιο του μαθήματος Μουσικής και Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών, ένα από τα οποία ιδρύθηκε και εκπονήθηκε από το Γαλλικό Τμήμα του Σχολείου μας. Και τα δύο έργα βραβεύτηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Η συγκεκριμένη διάκριση δίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (ΕΟΥ) της κάθε χώρας  κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων των Σχολείων και υποδηλώνει ότι το έργο ανταποκρίνεται σε ορισμένα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα. Παράλληλα, αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υλοποίησαν οι υπεύθυνοι καθηγητές αλλά και δημόσια επιβεβαίωση της αφοσίωσης του σχολείου στην ποιότητα και του βαθμού στον οποίο είναι ανοιχτό στη συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε το έργο «All about music!»,  με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Γκίνη, κατά την υλοποίηση του οποίου οι εμπλεκόμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε κοινές δραστηριότητες με τους συνομηλίκους τους από τα 20 συνεργαζόμενα Σχολεία της Κροατίας, της Γεωργίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Ελλάδας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές διερεύνησαν θέματα που σχετίζονται με την ιστορία της Μουσικής, συμμετείχαν στη δημιουργία παρουσιάσεων για συνθέτες ή μουσικούς της χώρας τους, εξέφρασαν τις μουσικές προτιμήσεις τους, γνώρισαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των νεαρών συνεργατών τους από το εξωτερικό, αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες με τους συνομηλίκους τους, καλλιέργησαν τις ψηφιακές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και συνειδητοποίησαν ότι η μουσική δεν είναι απλά μία τέχνη αλλά και μία γλώσσα επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο έργο και τους συμμετέχοντες μαθητές μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeiogt-all-about-music-e-twinning-project/

https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeio-gt-completing-etwinning-project-all-about-music/

Τέλος, βραβεύτηκαν οι μαθητές του μουσικού συνόλου του Σχολείου που, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αναστασίας Γκίνη, πλαισίωσαν μουσικά το e-Twinning έργο με τίτλο «La Guerre d’indépendance grecque : l’Engagement des philhellènes français», το οποίο υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2020-2021 στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από μαθητές του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας του Γυμνασίου και Λυκείου, σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Γαλλικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Institution Notre Dame της Τουλόν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο έργο και τους εμπλεκόμενους μαθητές μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://thessaloniki.arsakeio.gr/arsakeio-gt-quality-label-for-e-twinning-project-la-guerre-d-independance-grecque/  

https://thessaloniki.arsakeio.gr/meeting-philhellenism-through-songs/ .