«Εγώ κι εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα»
Απρ 19 2022

Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εγώ κι εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου υλοποίησαν ήδη τις δράσεις «Η εκπαίδευση (Το σχολείο) που θέλουμε είναι ποιοτική, συμπεριληπτική και αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, και τα παιδιά πρόσφυγες, χωρίς διακρίσεις!» [εδώ], «Μαραθώνιος Γραμμάτων» [εδώ] και «Έμφυλη ισότητα και συμπεριληπτικός λόγος, ξαναδιαβάζοντας τα σχολικά μας βιβλία!» [εδώ]. Έτσι, με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κ. Μαρίας Αντιόπης Τσακμαλή, Συντονίστριας του προγράμματος ΕΓΩ & ΕΣΥ ΜΑΖΙ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, να παρουσιάσουν τη δράση τους για την Έμφυλη ισότητα στη διαδικτυακή εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στην οποία σχολεία από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν τις εν λόγω δράσεις τους και   μοιράστηκαν μαζί με τις/τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους σχετικά με το συγκεκριμένο πάντα επίκαιρο θέμα.

Μία ομάδα μαθητριών και μαθητών της Β΄ Λυκείου ανέλαβε το έργο της παρουσίασης. Η Φρόσω Ακάση, η Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, ο Γιώργος Αντωνίου, η Λένια Αραμπατζή, η Μάγδα Ασλάνη και η Μαρία Τουλγαρίδου παρουσίασαν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους από όλη την Ελλάδα, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και γονείς που παρακολουθούσαν την εκδήλωση τα διάφορα στάδια της δράσης, όπως και τις προτάσεις που προέκυψαν από τις επιστολές που συνέταξαν προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για περιορισμό ή και εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων από τα σχολικά έγγραφα και εγχειρίδια.

Τους συγχαίρουμε για την παρουσία τους και τους ευχόμαστε η ελεύθερη έκφραση της γνώμης και ο αγώνας για την επικράτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων να αποτελεί πάντα για όλες και όλους τρόπο ζωής.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος «Εγώ κι εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» Ιφιγένεια Αναγνώστου και Παρασκευή Κανελλοπούλου.