Έμπνευση και καλαισθησία στα γαλλικά..
Ιούν 20 2021

Ειδικό Βραβείο Δημιουργικότητας / Prix Spécial de la Créativité
στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του Γαλλικού Τμήματος της Α΄τάξης  Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Έλενα Γεωργίου, Μαριάννα Γρατσία, Άννα Ήλκου, Βέρα Κουσίδου, Μαριάνα Νικολαΐδου και Δήμητρα Σταυροπούλου, για τη νίκη τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021 [για τα συνολικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου εδώ].

Η εργασία των μαθητριών [λεπτομέρειες εδώ] διακρίθηκε ανάμεσα στις εργασίες 4000 μαθητών και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Δημιουργικότητας / Prix Spécial de la créativité.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και  απευθύνεται σε μαθητές/τριες που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα σε όλη την Ελλάδα, ενισχύει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών/τριών και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εφαρμογής στην πράξη των γνώσεών τους στη γαλλική γλώσσα, και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο, ακολουθώντας άλλες μεθόδους από εκείνες της παραδοσιακής διδασκαλίας.

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού κ. Patrick Comoy συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και τους/τις ευχαρίστησε για τον ενθουσιασμό, τη δέσμευση και την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα που επέδειξαν παρόλες τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον κύριο Comoy, όλοι οι συμμετέχοντες υπήρξαν επάξιοι πρεσβευτές της ελληνογαλλικής φιλίας.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 οι βραβευμένες μαθήτριες, αφού παρέλαβαν τα αναμνηστικά δώρα του Γαλλικού Ινστιτούτου, διάβασαν αποσπάσματα της εργασίας τους στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και ακολούθησε συζήτηση.

Η βραβευμένη εργασία των μαθητριών μας θα συμπεριληφθεί στον  «Πρωτότυπο οδηγό της μυστικής μας Ελλάδας στη γαλλική γλώσσα» και θα είναι στη διάθεση όλων, διαδικτυακά, τέλη Ιουνίου 2021. Ένα καλαίσθητο αντίτυπό της βρίσκεται ήδη στα χέρια όλων των παιδιών του γαλλικού τμήματος και αποτελεί έναυσμα για μελλοντικές δημιουργίες..

Και του χρόνου, λοιπόν!