«Χρώματα κι αρώματα»
Ιούν 20 2021

Φυτεύοντας έναν αρωματικό κήπο

Την Τρίτη 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, Οικολογία-Περιβάλλον-Διατροφή,  οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν το μάθημα: Ζώνη Επιστημών Α’ Λυκείου ομόρφυναν τον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας φυτεύοντας αρωματικά φυτά (λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι).

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του κηπουρού του Σχολείου μας κ.Κώστα Ποτήρα, συμμετείχαν με χαρά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Αρχικά, προετοίμασαν το έδαφος πριν τη φύτευση και έπειτα φύτευσαν και πότισαν τα αρωματικά φυτά.

Μετά από τη μακρά και υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι, η οποία απομάκρυνε τα παιδιά από τις συνήθεις δραστηριότητες του σχολείου, η φύτευση ήταν μια καλή ευκαιρία τόσο για την κοινωνικοποίηση όσο και για την περιβαλλοντική εκπαίδευσή τους.

Μέχρι το τέλος του σχολικού έτους έχουν αναλάβει την ευθύνη να φροντίζουν τον «αρωματικό» κήπο που δημιούργησαν και με την πρώτη ευκαιρία θα συλλέξουν και θα αποξηράνουν τα αρωματικά φυτά, ώστε να παρακολουθήσουν τον πλήρη κύκλο ζωής τους.

Οι επιβλέποντες καθηγητές του προγράμματος, Στέλιος Μπούτσικας, Νικόλαος Γκριμπίζης και Ειρήνη Παπαδοπούλου, ευχηθήκαμε μαζί με τα παιδιά να μπορέσουμε την επόμενη σχολική χρονιά να αυξήσουμε των αριθμό των τόσο χρήσιμων για τη βιωματική μάθηση δραστηριοτήτων, χωρίς τις περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας covid-19.