Απονομή της ετικέτας «Σχολείο eTwinning 2021-2022» στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Μαρ 28 2021

Στις 22 Μαρτίου 2021 απονεμήθηκε στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. –μαζί με άλλα 2.935 σχολεία από όλη την Ευρώπη και 77 σχολεία από την Ελλάδα– η ετικέτα «Σχολείο eTwinning 2021-2022» (eTwinning School Label). Δείτε τη λίστα των βραβευθέντων σχολείων ΕΔΩ. 

Η αναγόρευση σε «Σχολείο eTwinning» προσφέρει αναγνώριση για το καινοτόμο έργο που επιδεικνύει το Σχολείο μας, ως προς την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασίας σε επίπεδο εθνικό αλλά και διεθνές. Με την ετικέτα αυτή το e-Twinning αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμμετοχή, την αφοσίωση και τη δέσμευση, όχι μόνο επιμέρους εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, αλλά και των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρου του εκπαιδευτικού οργανισμού στην ενσωμάτωση και αξιοποίηση του e-Twinning στη σχολική πραγματικότητα.

Προϋποθέσεις για τη βράβευση ενός σχολείου με την ετικέτα e-Twinning αποτελούν η ενεργός συμμετοχή σε προγράμματα e-Twinning, η βράβευση έργων με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, καθώς και η πρωτοπορία σε τομείς όπως: η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που το Σχολείο μας λαμβάνει αυτή την αναγνώριση. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά εκπονούνται στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης τα ακόλουθα e-Twinning έργα:

Επίσης φέτος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Η ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη: Πολιτισμικές, Ιστορικές, Οικονομικές, Γλωσσικές και Πολιτικές διαστάσεις / European citizenship: Cultural, Historical, Economic, Lingual and Political dimensions».