Μήνυμα ελπίδας με χρώμα, ομαδικότητα και ενδιαφέρον για το περιβάλλον
Ιούν 21 2021

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, μια ανάσα πριν κλείσουμε, οι μαθητές μας της Α΄ Τάξης φύτεψαν το δικό τους λουλούδι στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Το λουλούδι αυτό τους το προσέφεραν η Χ.Α.Ν.Θ. και το Εργοστάσιο Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ που ένωσαν τις δυνάμεις τους και υλοποίησαν μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόσκληση σε μια πράξη αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ύστερα από μία δύσκολη χρονιά, εγκλεισμού και απαγόρευσης μαζικών δράσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν και πάλι κοντά στην φύση για ένα κοινό σκοπό: «να έρθουν σε επαφή με αυτή και να νιώσουν ότι είναι κομμάτι της και ότι δίχως αυτήν δεν υπάρχει ζωή».

Τους δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την πράξη τους αυτή να κατανοήσουν ότι για να ομορφύνουν την μέρα τους δεν χρειάζονται πολλά, αλλά αρκούν λίγα και πολύ απλά, όπως ένα μικρό λουλούδι που θα το βλέπουν από το παράθυρο της τάξης τους,  να μεγαλώνει όπως αυτά…

Ευχαριστούμε την Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Ιωακειμίδου για την οργάνωση της δράσης, καθώς και τον κηπουρό των Σχολείων μας, Κώστα Ποτήρα, για την πολύτιμη βοήθεια του. Τη δράση υποστήριξαν ένθερμα τα παιδιά του τμήματος της Ζώνης Πολιτισμού κι Επιστημών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.