Επίσκεψη στην τρισδιάστατη έκθεση «Van Gogh Alive – The experience»
Δεκ 17 2018

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, μαζί με καθηγητές, γονείς και φίλους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγικό θέαμα.. Οι πίνακες του Vincent van Gogh ζωντάνευαν γύρω τους σε έναν συνδυασμό τέχνης και τεχνολογίας, ενώ η υποβλητική μουσική ενίσχυε την εικαστική δύναμη των έργων του καλλιτέχνη.

Ο θεσμός της Βραδιάς Πολιτισμού, που έχει πια καθιερωθεί στο σχολείο μας, αποτελεί μια πρόταση ουσιαστικής ψυχαγωγίας και καλλιέργειας και ενισχύει τη συλλογική απόλαυση της τέχνης ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις των μελών της σχολικής κοινότητας. Αυτή τη φορά η συνάντηση με τα χρώματα και την αρμονία των έργων του ανήσυχου van Gogh άφησαν σε όλους μια αίσθηση γαλήνιας ανάτασης.

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Β΄τάξης, μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της –και αναμφίβολα το βλέμμα των παιδιών έχει τη μεγαλύτερη σημασία:

«Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου,  παρακολούθησα με παρότρυνση του σχολείου μας την έκθεση του συνολικού έργου ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, του Van Gogh, στην οποία παρευρέθηκαν και αρκετοί ακόμη φίλοι και καθηγητές μου. Η εμπειρία μου ήταν ανεπανάληπτη και ξεχωριστή. Πρόκειται για μια έκθεση άκρως διαφορετική και ασυνήθιστη, καθώς τα έργα και οι πίνακες του ζωγράφου παρουσιάζονται με έναν βιωματικό τρόπο, μέσα δηλαδή από  γιγάντιες οθόνες και τεχνολογικά πολυμέσα, ενώ συγχρόνως ζωντανεύουν μέσα από τους ήχους και τη μουσική που τα συνοδεύει. Η ατμόσφαιρα λοιπόν που δημιουργούνταν όταν βλέπαμε να εναλλάσσονται παντού γύρω μας τα αριστουργήματα του δημιουργού, ήταν καθηλωτική  και σε συνδυασμό με το διαδραστικό περιβάλλον του χώρου, διεγείρονταν όλες μας οι αισθήσεις. Έτσι, καταφέραμε να γνωρίσουμε όχι μόνο τα θαυμάσια και δημοφιλή έργα του Van Gogh, αλλά και τη ζωή, την ιστορία, τις απόψεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.»

 

Η έκθεση συνεχίζεται στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως τις 20 Ιανουαρίου 2019 [πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.vangoghalive.gr/ ]