Το Αρσάκειο στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΧΑΝΘ!
Δεκ 20 2018

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης με τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά που διοργάνωσε  η Αδελφότητα στο κτήριο της ΧΑΝΘ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018.

Μαθητές μας, μέλη των Ομάδων Εθελοντισμού των δύο σχολείων, στήριξαν με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους την εκπροσώπηση των Αρσακείων Σχολείων στην εκδήλωση αυτή. Στον χώρο που μας διατέθηκε εκτέθηκαν έργα των μαθητών μας, είτε με τη μορφή δημοσιογραφικού λόγου, όπως το «Νεογράφημα», την επετειακή έκδοση του περιοδικού του Αρσακείου Γυμνασίου για το έτος 2018, είτε εικαστικά καλλιτεχνήματα, το ημερολόγιο με τα έργα από την έκθεση «Pointof view».

Αλλά και πιο «πρακτικές» δημιουργίες, όπως γευστικά χειροποίητα κουλουράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή τα όμορφα μυρωδάτα σαπουνάκια του Ομίλου Πειραμάτων. Επίσης, το έργο του μαθητή της Β΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Βάσκο Σταμπολίεβ έδινε μία ιδιαίτερη εικαστική πινελιά στην παρουσία του Σχολείου μας και τέθηκε προς κλήρωση για να ενισχύσει και αυτό τα προγράμματα υποτροφιών της ΧΑΝΘ, στα οποία διατέθηκαν τα έσοδα της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς.

Μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, στο κέντρο της πόλης μας, με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα τραγούδια από χορωδίες, την μπάντα του Δήμου και άλλα συγκροτήματα να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, ζήσαμε την προσμονή των εορτών που πλησιάζουν και, κυρίως, την ψυχική πληρότητα που χαρίζει η προσφορά του εθελοντισμού. Συμβάλαμε και εμείς, στον βαθμό που μας αναλογεί, στο να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια  να ενταχθούν στα ποικίλα προγράμματα της ΧΑΝΘ και να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της ομαδικότητας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) για τη φιλοξενία, την οποία  ανταποδώσαμε με την παρουσία ομάδων της Αδελφότητας και στη δική μας χριστουγεννιάτικη εορταγορά. Η πρώτη αυτή συνεργασία μας ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και προοιωνίζει μία ανάλογα αποτελεσματική συνέχεια.

Τους μαθητές συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καθηγήτριες, υπεύθυνες των Ομάδων Εθελοντισμού των Σχολείων, Γ. Στεφανίδου, Χ. Τασιούλα και Ι. Αναγνώστου.