Μια θεατρική παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό
Μαΐ 27 2019

Η τελευταία δράση της Ομάδας κατά των Διακρίσεων, της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Τις δύο τελευταίες ώρες της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019 οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων την παράσταση “Εγώ! Ο νταής…!”. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, σε κείμενο και σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Μαστορούδη, που παρουσιάζεται από τη  θεατρική ομάδα full_love_amateurs. Ειδικά για την παρουσίαση στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, το έργο διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον σκηνοθέτη, ώστε να συμμετέχουν και μαθητές-μέλη της Ομάδας κατά των Διακρίσεων, της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού του Σχολείου. Έτσι, στη συγκεκριμένη παράσταση, εκτός από τους ηθοποιούς Γιώργο Μαστορούδη και Αργυρώ Τριανταφύλλου, «πρωταγωνίστησαν» και η Ειρήνη, ο Ζήσης, η Άρτεμις, η Αφροδίτη, η Γαρυφαλλιά, η Χριστιάνα, η Πέννυ, η Ξένια και η Φαίη ως οι «φίλοι» των βασικών ηρώων.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παράσταση, που εξιστορούσε τις δυσκολίες, τα άγχη, την κοινωνική απομόνωση και την απόγνωση που αισθάνονται συχνά τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού. Προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα.

  Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε και την τελευταία δράση της Ομάδας κατά των Διακρίσεων, της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού του Σχολείου, που ολοκλήρωσε με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο τις  δράσεις της για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Τα έσοδα από την παράσταση διατέθηκαν για την ενίσχυση της εντατικής μονάδας θεραπείας παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μαστορούδη για τη συνεργασία και για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να συμμετάσχουν στην παράσταση και κυρίως, για το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού που μετέδωσε στο σύνολο των μαθητών.