1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019
Μαΐ 21 2019

LE COFFRE DES MERVEILLES DE LA FRANCOPHONIE

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019, στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές της Β΄τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Άσπα Κάππα, Μαριλένα Κατσαρού, Εβελίνα Μπογιάρη, Δήμος Μυλωνάς και Μαριλού Πρατσίδου πήραν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ulysse/Οδυσσέας για την πρωτότυπη εργασία τους. Ο υποδιευθυντής του Γαλλικού Iνστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe Marsé συνεχάρη τους μαθητές μας για τα ποιήματα που έγραψαν, καθώς και για την εξαιρετική εικονογράφηση της ποιητικής τους συλλογής, την οποία παρομοίασε με την εικονογράφηση του βιβλίου του Antoine de SaintExupéry, Ο Μικρός Πρίγκιπας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν την εργασία τους στο κοινό και παρέλαβαν το βραβείο και τα δώρα τους από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κ. Αγγελική Κοφίδου. Την εκδήλωση έκλεισε η υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Athena Missios, η οποία ανανέωσε το ραντεβού με τους μαθητές για τον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2020.

Μπορείτε να δείτε τη βραβευμένη εργασία των μαθητών μας εδώ και αποσπάσματα από την παρουσίαση κατά την τελετή βράβευσης εδώ:

Τους μαθητές καθοδήγησε στην εργασία τους και συνόδευσε στην τελετή η καθηγήτρια γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!