Σωστή διατροφή, το μυστικό για μία ζωή γεμάτη υγεία!
Φεβ 19 2023

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας η κ. Παρασκευά Μαρία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας τής Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει στα παιδιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη Διατροφή και την Άσκηση.

Μέσα από την επεξεργασία  των δύο παραμυθιών, «Σωστή Διατροφή Καλή Υγεία» από τη σειρά «Οι Συμβουλές του Μικρού Λύκου» και «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών αλλά και για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν σε μια διατροφή σωστή, νόστιμη και υγιεινή.

Τα παιδιά στην αλληλεπίδρασή τους με την κ. Παρασκευά συνομίλησαν μαζί της, εξέφρασαν απορίες, απάντησαν σε ερωτήματα για να ανακαλύψουν και να προτείνουν τα ίδια πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν καθημερινά και συνήθειες που μπορούν να υιοθετήσουν, ώστε να διασφαλίσουν την πολυπόθητη καλή υγεία.

Οι μαθητές μας για να ευχαριστήσουν την κ. Παρασκευά τής αφιέρωσαν το τραγούδι ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ , ένα τραγούδι που συνδυάζει τις νότες με τη διατροφή.

Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτω το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό», της υποθεματικής «Υγεία: Διατροφή-Αυτομέριμνα» του θεματικού κύκλου «Ζω καλύτερα-Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.