Απόκριες 2023
Φεβ 28 2023

Η Αποκριά εορτάστηκε με ενθουσιασμό και αναβίωση πολλών εθίμων στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Η ιστορία του Αρλεκίνου τής Ζωρζ Σαρή, προβάλλοντας τη δύναμη τής φαντασίας, τής αγάπης και τής αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή, αποτέλεσε έμπνευση και τη βάση για ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 τα παιδιά γιόρτασαν παραδοσιακά την Αποκριά «τσικνίζοντας» μαζί με τον γονέα μαθητή μας, κ. Θοδωρή Χριστοφίδη, που ανέλαβε τον ρόλο του “ψήστη”! Τα τραπέζια στρώθηκαν με κρεατικά αλλά και άφθονα λαχανικά και τα πιρούνια πήραν φωτιά!

Οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν με ενθουσιασμό μια μάσκα που τους μεταμόρφωσε σε «Πράσινους Ήρωες», μια που το φετινό Σχέδιο Δράσης μας έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, και που τους κατέστησε έτοιμους και υπερδυνατούς να υπερασπιστούν και να σώσουν τον κόσμο!

Το αφιέρωμά μας στην Αποκριά ολοκληρώθηκε με τον πιο ευχάριστο και χαρούμενο τρόπο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, τελευταία σχολική μέρα του Τριωδίου. Τα παιδιά μεταμφιεσμένα τραγούδησαν, ξετύλιξαν σερπαντίνες, διασκέδασαν υπό το άκουσμα αποκριάτικων ρυθμών και χόρεψαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Το γλέντι μεταφέρθηκε και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου όπου τα παιδιά γευμάτισαν, εγκαινιάζοντας και τον νέο εξοπλισμό της αυλής, τα τραπεζάκια κήπου, και στη συνέχεια διασκέδασαν με την καρδιά τους!

Οι χαρταετοί μας είναι έτοιμοι για την Καθαρά Δευτέρα να πετάξουν ψηλά και να στείλουν ένα μήνυμα χαράς, ελπίδας και πολύχρωμης διάθεσης στον γαλάζιο ουρανό.   

Καλή Σαρακοστή!