«Ήχοι… σιωπής»: Μετάδοση ραδιοφωνικής εκπομπής με αφορμή το βιβλίο «Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια»
Μαΐ 24 2023

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στις 20.00, η ραδιοφωνική ομάδα της Α΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio την εκπομπή «Ήχοι …. σιωπής».

Η προετοιμασία της εκπομπής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών  με αφορμή το βιβλίο του Τάσου Βαφειάδη «Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια» και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αναστασίας Γκίνη. Οι ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου δεν έχουν ως σκοπό μόνο να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση των τραγουδιών, αλλά κυρίως ν’ αποτελέσουν μικρά ταξίδια στο χρόνο, στις πόλεις, στα γεγονότα και στα πρόσωπα, με όχημα τις δημιουργίες καλλιτεχνών. Η ιστορία που επέλεξαν να παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες σχετίζεται με το τραγούδι “The Sound of Silence” των Paul  Simon & Art Garfunkel και αποκαλύπτει τις διάφορες φάσεις από τη δημιουργία του μέχρι την τεράστια διάδοσή του.

Μπορείτε να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot εδώ.

Η εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη στο «Αρχείο Εκπομπών» του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/archives/podcasts/8740), αλλά μπορείτε να την ακούσετε και να την απολαύσετε και στο παρακάτω αρχείο βίντεο.

Για τη ραδιοφωνική εκπομπή συνεργάστηκαν με προθυμία, κέφι και δημιουργική διάθεση οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης: Ιωάννης-Μάριος Βερνάρδος, Ιωάννα Γραμματικοπούλου, Μαρία-Ηλέκτρα Δάκου, Ελένη Δόμανου, Ιωσηφίνα Ήλκου, Χρυσάνθη Φανή Καλλινιώτη, Ελένη Καλογιάννη, Ανδρέας Καρακίτσος, Δημήτριος Καραλής, Δημήτριος Μπόσκου, Αλέξανδρος Παυλίδης, Βασίλειος Παύλου, Θεμιστοκλής Πολυχρονάκος, Σπυρίδων Σερεμετάκης, Μαρία Ευθυμία Ταμπάκη, Άννα Τσίρη, Χρήστος Τσολακίδης και Αλέξανδρος Φασουράκης.