Εικόνες από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων
Ιούν 14 2019

Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά και Πολιτιστικά Προγράμματα
αφήνουν το στίγμα τους στη σχολική χρονιά 2018-19

Στο Αρσάκειο Λύκειο εκπονούνται κάθε χρόνο, με την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που επιτρέπουν στους εφήβους να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για τον κόσμο που τους περιβάλλει, να αποκτήσουν συνείδηση των διαστάσεων της κοινωνίας, και να αναπτύξουν όχι μόνο κριτική στάση, αλλά κι ευαισθησία απέναντι στα σύγχρονα ζητήματα. Κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης εκπόνησε επτά Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στα οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου. Οι δράσεις τους πλούτισαν με εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και διασκέδαση, ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Με τη λήξη της αξίζει να παρακολουθήσουμε τα τελικά προϊόντα τους, στοιχεία υπόμνησης, ενθύμια κατά κάποιο τρόπο, της διαδρομής που διένυσαν τα παιδιά.

Ι. Προγράμματα Αγωγής Υγείας:

«Ο Κινηματογράφος και το Θέατρο ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης»
και
«Γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από τον κόσμο του Κινηματογράφου και του Θεάτρου»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης αποτύπωσαν τη διαδρομή των προγραμμάτων τους σε μια αφίσα:

 «Εθελοντισμός:  Νοιάζομαι για τους άλλους»

Ένα βίντεο υπενθυμίζει τις πλούσιες δράσεις της ομάδας εθελοντισμού:

ΙΙ. Περιβαλλοντικά Προγράμματα:
«Τα πλαστικά στη ζωή μας: Ευλογία και κατάρα» 
και
«Η ζωή μας σε ρυθμούς πλαστικούς»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης ασχολήθηκαν με τις συνέπειες της χρήσης πλαστικών στη ζωή μας. Εικόνες από τον προβληματισμό και τις επισκέψεις τους διαφυλάσσει το παρακάτω βίντεο:

ΙΙΙ. Πολιτιστικά Προγράμματα:
«Με αφορμή…»
και
«Η Γαλλική παρουσία στην αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης»

Δυο προγράμματα σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο που οδήγησαν εκδηλώσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον [εδώ και εδώ] υπόσχονται συνέχεια για την επόμενη χρονιά!