«Η Ελπίδα»
Φεβ 26 2020

Διάκριση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Η Κρίστα Ιεροπούλου, μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Αρσακείου Λύκειο  Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στον 9ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα «Η Ελπίδα» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών [λεπτομέρειες εδώ]. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου 2019 με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Η μαθήτριά μας κατατάχθηκε στις διακριθείσες στην προκριματική φάση του Διαγωνισμού με βαθμολογία άνω του 16/20 και για τον λόγο αυτό της απονεμήθηκε «Εύφημη Μνεία». Η διάκρισή της έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί η Κρίστα ήταν η μικρότερη σε ηλικία διαγωνιζόμενη, αφού οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου. Με την ευστοχία της έκφρασής της αλλά και τη δύναμη της αισιοδοξίας που διαθέτει, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του θέματος που συνδέεται με την ανθρώπινη φύση και κυρίως με τη νεότητα.

Τη συγχαίρουμε για την επιτυχία της  και την ευχαριστούμε για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Σχολείου μας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, παρά τις πολλές υποχρεώσεις της.

Ελπίζουμε ότι το εκπαιδευτικό μας έργο συνέβαλε μεταξύ άλλων στο αποτέλεσμα. Κυρίως, πιστεύουμε πως η εμπειρία της Κρίστας θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό και για μελλοντικές διακρίσεις και επιτυχίες στη ζωή της, τις οποίες της ευχόμαστε ολόψυχα.