Συμμετοχή τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τής Παναγίας Αχειροποιήτου
Νοέ 5 2019

Ιστορική και ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μαζί με τη χορωδία των Σχολείων μας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τού θεσμού τής Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, που έχει ως σκοπό να προβάλλει τη βυζαντινή παράδοση τής πόλης και την αξιοποίησή της, τέλεσε συλλειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, παρουσία και άλλων Μητροπολιτών ανάμεσα στους οποίους και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, καθώς και πλήθους πιστών.
Τα νήπια και προνήπια μαζί με τη χορωδία των Αρσακείων Σχολείων μας απήγγειλαν την Προσευχή τής Κυριακής «Πάτερ Ημών» μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας. Μετά το πέρας τής Θείας λειτουργίας στον αυλόγυρο τού Ναού είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τον Παναγιότατο αφού του πρόσφεραν λουλούδια και έναν τόμο με την ιστορία των Αρσακείων Σχολείων, ερμήνευσαν χορωδιακά το τραγούδι ο «Εφιάλτης τής Περσεφόνης», σε στίχους τού Νίκου Γκάτσου και μουσική τού Μάνου Χατζιδάκι, μια επιλογή που έγινε με βάση την οικολογική του ευαισθησία και δράση, αφού έχει χαρακτηριστεί άλλωστε διεθνώς ως ο «Πράσινος Πατριάρχης». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, φανερά ευχαριστημένος ευλόγησε τα παιδιά και τους μοίρασε προσωπικά ο ίδιος αναμνηστικά σταυρουδάκια. Μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, ιστορική στιγμή.