Συμμετοχή της χορωδίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου
Οκτ 13 2019

Η χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τραγουδήσουν στον αυλόγυρο του Ναού τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης», σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, προς τιμή του -γνωστού ανά την υφήλιο για την οικολογική του ευαισθησία και δράση- Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εντάσσεται στο πλαίσιο επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν πρόσκλησης της «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», μιας πρωτοβουλίας με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της πόλης στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής αξιοποίησης του. Η «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» συστήθηκε το 2016 από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη–μέτοχοι πλήθος φορέων, όπως: η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου, καθώς και 40 προσωπικότητες από την επιστημονική, εκκλησιαστική και επιχειρηματική κοινότητα. Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την ευλογία και στήριξη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα παραστεί και στην υπογραφή δημιουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου βυζαντινών πόλεων.

Η ιδιαίτερα τιμητική για τη χορωδία των Σχολείων μας συμμετοχή (με την απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως, της Κυριακής Προσευχής και την ψαλμωδία του «Εἷς ἅγιος, εἷς Κύριος…») στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου –για πρώτη φορά μετά από την παρέλευση έξι τουλάχιστον αιώνων, καθώς το 1430 η πόλη μας έπεσε στα χέρια των Οθωμανών και έκτοτε δεν έχει λειτουργήσει σε αυτήν Πατριάρχης– είναι μια σπάνια ευκαιρία για τους μαθητές μας, αλλά και γα όλους μας, να ζήσουμε μια ιστορική στιγμή.

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο: