«Μαθαίνω πριν σπουδάσω» 2020
Μαρ 6 2020

Ενημέρωση για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, δύο ομάδες τελειόφοιτων μαθητών του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν την εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω», που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α΄ Θεσσαλονίκης και Β΄ Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών Γ΄ τάξης των Λυκείων για τα τμήματα του ΠΑ.ΜΑΚ.
Στην εκδήλωση  συμμετείχαν μέλη Δ.Ε.Π. από όλα τα Τμήματα του ΠΑ.ΜΑΚ., προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.
Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών παρακολούθησαν την ενημέρωση για τα τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, ενώ τη δεύτερη μέρα οι μαθητές του Προσανατολισμού Οικονομικών και Πληροφορικής την αντίστοιχη ενημέρωση για τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας.  Οι αρμόδιοι καθηγητές ανέπτυξαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε τμήματος και διαλεύκαναν τις απορίες των μαθητών για μαθήματα, μεταπτυχιακές σπουδές και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει  κάθε τμήμα, αλλά και σε άλλες διεξόδους που μπορεί να υπάρχουν κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών. Επίσης, εκπρόσωποι των φοιτητών μίλησαν για τη ζωή στο πανεπιστήμιο και τα διάφορα προγράμματα και προοπτικές που δίνονται στους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι μαθητές μας χαρακτήρισαν εποικοδομητική την ενημέρωση αυτή, διαφωτιστική για πολλές απορίες τους σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών των διαφόρων Τμημάτων του ΠΑ. ΜΑΚ., αλλά και κατατοπιστική για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μ. Βέργουλα και Ο. Σφυρίδου.