Κοινωνικές πρωτοβουλίες Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ενόψει της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς «Νότες Χριστουγέννων», Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 [16:00-20:00]
Δεκ 5 2019

Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία και στις ανάγκες της, αναλαμβάνουν κάθε χρόνο πρωτοβουλίες με κοινωνική αναφορά, στις οποίες οι μαθητές και οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται πάντα επιδεικνύοντας την ανάλογη ευαισθησία. Ενόψει των φετινών εορτών των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να στηρίξουμε –συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα– συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας, υποστηρίζοντας το «Χαμόγελο του Παιδιού», τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη», και την Κιβωτό του Κόσμου. Έτσι, αποφασίσαμε φέτος να κινήσουμε τις εξής δράσεις:

Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος συγκεντρώνει τρόφιμα, για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Τα προϊόντα που χρειάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι τα εξής:

  • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, κρέμες αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς κ.τ.ό.
  • Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.τ.ό.
  • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.τ.ό.
  • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.τ.ό.
  • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, διαφανή κ.τ.ό.

Επίσης, συγκεντρώνουμε βιβλία, καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, για να πουληθούν στη δική μας Χριστουγεννιάτικη εορταγορά «Νότες Χριστουγέννων», την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν, όπως κάθε χρόνο, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η συλλογή όλων των παραπάνω ειδών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Σχολείων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε στη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών, καθώς και στην επιτυχία της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς «Νότες Χριστουγέννων» με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είμαστε βέβαιοι πως και φέτος, όπως έχετε ήδη αποδείξει έμπρακτα και σε προηγούμενες δράσεις μας, θα αγκαλιάσετε με την ίδια θέρμη και αγάπη τις πρωτοβουλίες μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την ανταπόκριση.

Τα Μαθητικά Συμβούλια, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθύνσεις

Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε.