Ημερίδα Εθελοντισμού
Δεκ 6 2019

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, από τις 11.30 έως τις 14.30, «Ημερίδα Εθελοντισμού». Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας για την αξία, τη δυναμική και το εύρος των εθελοντικών δράσεων. Σε μια εποχή, όπου η έννοια της συλλογικότητας ολοένα υποχωρεί και υποβαθμίζεται, παρότι οι κοινωνικές συνθήκες την καθιστούν επιτακτική ανάγκη, είναι σημαντικό να αναδειχθεί η πολλαπλή αξία  της αλληλεγγύης και της εθελοντικής συνεισφοράς, προκειμένου να αμβλυνθούν προβλήματα κοινωνικά, να στηριχθούν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά και να αναπτυχθεί συνειδητή οικολογική συνείδηση. Ταυτόχρονα, στόχος σταθερός των Αρσακείων Σχολείων είναι να εμφυσήσει στους μαθητές και τις μαθήτριές του τις ανθρωπιστικές αξίες και τη βαθιά και ουσιαστική χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Με αυτό το πνεύμα έχουν προσκληθεί στο Σχολείο μας οργανώσεις και σύλλογοι, που εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς παρέμβασης, προκειμένου να προβάλουν τη δράση τους και να ενημερώσουν τα παιδιά και τους γονείς για τη δυνατότητα του καθενός να συμβάλει στο έργο των εθελοντικών ομάδων.

Στην Ημερίδα Εθελοντισμού συμμετέχουν οι εξής φορείς:

Εθνικός Οργανισμός ΜεταμοσχεύσεωνΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Λάμψη Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, Γιατροί του ΚόσμουΆλμα Ζωής Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης, Το Χαμόγελο του ΠαιδιούΣυζωή Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης Πρόσθετες Αναπηρίες, Αρκτούρος, Άρσις Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, ΧΑΝΘ Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης.