Έκκεντρη τέχνη-Έκφραση Ψυχής
Δεκ 4 2019

διδακτική επίσκεψη του Β΄2

Την περασμένη Πέμπτη, στις 28 Νοεμβρίου του 2019, στο πλαίσιο της δεύτερης διδακτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε το σχολείο μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β’2, μαζί με πέντε μαθήτριες της Γ΄τάξης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και φέρει τον τίτλο «Έκκεντρη τέχνη – Έκφραση Ψυχής».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατήρησαν εικονογραφικά έργα αυτοδίδακτων καλλιτεχνών με διαγνωσμένες ψυχικές διαταραχές. Ταυτόχρονα και μέσα ακριβώς από αυτή την παρατήρηση, προβληματίστηκαν πάνω στην ιδιάζουσα εικαστική γλώσσα και την ξεχωριστή ταυτότητα των δημιουργών των συγκεκριμένων έργων.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη μέθοδο του κολλάζ και ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αντίγραφα των έργων της έκθεσης, τα οποία ωστόσο διάνθισαν με τη δική τους προσωπική πινελιά. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την προσήλωση για τη δημιουργικότητα των παιδιών:

Τα παιδιά συνόδευσαν στην επίσκεψή τους οι καθηγητές κ. Αντώνης Νεονάκης και κ. Άννα Σγουρού.