Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Πλανηταρίου
Ιούν 28 2022

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 τελευταία μέρα του σχολείου το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε μια δράση που ολοκλήρωσε το σχολικό έτος με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Γνωρίζοντας ότι αυτό που έλειψε από τη φετινή χρονιά είναι οι εκπαιδευτικές επισκέψεις επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στο ΝΟΗΣΙΣ και γευματίσαμε στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου του.

Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου τα παιδιά παρακολούθησαν τρεις προβολές.

Η «Διαστημική αποστολή: Νυχτερινός ουρανός» μας ταξίδεψε στους αστερισμούς και στους μύθους που κρύβονται πίσω από τα ονόματά τους. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή τη ζωντανή παρουσίαση και στο τέλος έπαιξαν κι ένα κουίζ ερωτήσεων στο οποίο απάντησαν με επιτυχία σε όλες τις ερωτήσεις και ενθουσίασαν την υπεύθυνη του προγράμματος.

Η ταινία «Ο τυφλός που έβλεπε τα αστέρια», ένα μεσαιωνικό ψηφιακό παραμύθι μας εισήγαγε στις βασικές αρχές της αστρονομίας. Στον «Μαγικό πλανήτη», μια ταινία κινουμένων σχεδίων, ταυτιστήκαμε με τη μικρή Μία που προσπαθεί να προστατέψει τη Γη και να σώσει τις 4 εποχές του χρόνου από την κλιματική αλλαγή.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο των τριών προβολών, που τους ήταν γνώριμο από το πρόγραμμα «STEAM και η ΓΗ γυρίζει….» που εκπόνησαν στην υποθεματική «STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη δράση.

Μετά από τόση γνώση αυτό που χρειάζονταν όλοι ήταν ένα ωραίο γεύμα. Στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου του ΝΟΗΣΙΣ τα παιδιά περίμεναν οι λευκές στρωμένες ροτόντες με ένα γευστικότατο επιτραπέζιο σάντουιτς και τον δροσερό χυμό της αρεσκείας τους. Το φαγητό καταναλώθηκε με γέλια, συζήτηση και τσούγκρισμα χυμών. Στα πρόσωπα των παιδιών η χαρά ήταν έκδηλη και τα μάτια τους έλαμπαν που ως «μεγάλοι» πια γευμάτιζαν σε έναν τόσο όμορφο χώρο.

Μια υπέροχη χρονιά ολοκληρώθηκε με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους!