Εφαρμόζοντας τη Δημοκρατία στην Πράξη
Οκτ 22 2021

 Εκλογές 5μελών και 15μελούς συμβουλίου

 

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου τους. Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου προηγήθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 5μελών μαθητικών συμβουλίων των τμημάτων. Τα μαθητικά συμβούλια των τμημάτων, στην πρώτη συνεδρίαση, συζήτησαν για το Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής διατυπώνοντας τις προτάσεις των μαθητών.

Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πανδημία του covid-19 δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μαθητών κατά την οποία παρουσιάζονται οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στην ολομέλεια. To γεγονός αυτό δεν στάθηκε ικανό να αφαιρέσει από τα παιδιά μας το κέφι και τη χαρά για τις επικείμενες εκλογές και έτσι και φέτος δεν έλειψαν οι προεκλογικές ζυμώσεις και οι έντονες συζητήσεις.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και η κάθε ομάδα πέρασε με την κάλπη της από τα τμήματα που αντιστοιχούσαν στη ζώνη ευθύνης της, για να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου έγινε η καταμέτρηση των σταυρών από την εφορευτική επιτροπή και καταγράφηκαν στα πρακτικά της εκλογικής διαδικασίας τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

 

Οι καθηγητές που συντονίσαμε τις μαθητικές εκλογές (Βέργουλα Μαρία-οικονομολόγος, Μπούτσικας Στέλιος-Φυσικός, Νεονάκης Αντώνης-θεολόγος ) θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την ωριμότητα αλλά και τη ζωντάνια με την οποία συνόδευσαν τη διαδικασία. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε όλα τα νεοεκλεγμένα μέλη των μαθητικών συμβουλίων αλλά και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την υποδειγματική διεξαγωγή των εκλογών. Από την πλευρά μας αυτονόητα προσβλέπουμε σε μια αρμονική και κυρίως δημιουργική συνεργασία.

                                Το 15μελές Συμβούλιο                        Τα 5μελή Συμβούλια