Εκπαιδευτική επίσκεψη «Από τον Μέγα Αλέξανδρο στο ΟΧΙ»
Σεπ 30 2018

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την πρώτη του εκπαιδευτική επίσκεψη για το σχολικό έτος 2018-2019 την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Τα παιδιά επισκέφτηκαν την Στέγη Πολιτισμού «Λυρικός Μικρός Πλανήτης» και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τον Μέγα Αλέξανδρο στο ΟΧΙ», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η πρώτη μας Γνωριμία» και στην ενότητα «Η πόλη μου».

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος τα νήπια και τα προνήπια, μέσα από το παιχνίδι και τη δραματοποίηση, γνώρισαν την ιστορία της πόλης και κάποιους από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι τα νεότερα χρόνια και το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Με εικονογραφικό υλικό, ηλεκτρονική προβολή και βιωματικές δραστηριότητες, έμαθαν σημαντικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για την πόλη και την εξέλιξή της μέσα στα χρόνια. Τοποθέτησαν εικόνες στη σωστή χρονολογική σειρά, φτιάχνοντας την ιστοριογραμμή της Θεσσαλονίκης, ενώ απόλαυσαν το παιχνίδι με τα πολύχρωμα υφάσματα που τους μεταμόρφωσαν σε ψηφίδες και «συνέθεσαν» ένα μεγάλο ψηφιδωτό.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τα νήπια και τα προνήπια είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε δύο μεγάλες ομαδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, με θέμα, δύο από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης: τρισδιάστατη μακέτα του Λευκού Πύργου και ψηφιδωτό του Αγίου Δημητρίου. Φεύγοντας τα παιδιά, ευχαρίστησαν τις υπευθύνους και πήραν μαζί τους τις πολύ όμορφες κατασκευές ως αναμνηστικά της επίσκεψης.