Πρώτη ενημερωτική – εκπαιδευτική συνάντηση
Σεπ 27 2018

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης η πρώτη ενημερωτική – εκπαιδευτική συνάντηση παιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς των νηπίων και των προνηπίων, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Β. Πάχτα, αρχικά καλωσόρισε τους γονείς στο Σχολείο και στην μεγάλη οικογένεια των Αρσακείων Σχολείων και τους σύστησε το διδακτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τα είδη των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε αυτό, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του Αρσακείου Νηπιαγωγείου, μέσα από ηλεκτρονική προβολή με πολλά παραδείγματα και φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή στο Νηπιαγωγείο.

Ακολούθως μίλησαν στους γονείς οι υπόλοιπες νηπιαγωγοί και οι διδάσκουσες των ειδικών μαθημάτων, οι οποίες με τη σειρά τους παρουσίασαν τα μαθήματα των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων που έχει αναλάβει να διδάξει η κάθε μία στα νήπια και τα προνήπια φέτος στο καθημερινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, καθώς και στο Πρόγραμμα των Δημιουργικών Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους γονείς προς τις εκπαιδευτικούς και μικρό διάλογο, ενώ όλοι αντάλλαξαν ευχές για καλή πρόοδο και δημιουργική σχολική χρονιά.