Απογευματινή Σχολή Γονέων
Οκτ 12 2018

Η πρώτη συνάντηση της Απογευματινής Σχολής Γονέων του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Προσκεκλημένη ήταν η εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Φ.Ε. για τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Ιακώβου, και το θέμα της συνάντησης ήταν «Βοηθώντας την προσαρμογή του παιδιού μου στο Νηπιαγωγείο».

Η Απογευματινή Σχολή Γονέων έχει καθιερωθεί από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να συμβάλει στο υψηλό γονικό καθήκον της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Στόχος όλων των συναντήσεων είναι η διαμόρφωση θέσεων και στάσεων απέναντι σε ζητήματα που αναδύονται από τη σχολική αλλά και οικογενειακή ζωή των παιδιών μέσα σε ένα θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νηπιαγωγείου οι γονείς προσήλθαν στον χώρο με προθυμία και ανησυχίες. Με ενδιαφέρον  παρακολούθησαν την ομιλία της κ. Δ. Ιακώβου για τα στάδια και τις διαδικασίες προσαρμογής για μια επιτυχημένη σχολική ένταξη. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους γονείς, την ομιλήτρια και τις νηπιαγωγούς, κατά την οποία τέθηκαν, αναλύθηκαν και απαντήθηκαν χρήσιμα ερωτήματα και θέματα, σχετικά με τις βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης που βοηθούν στην ομαλή προσαρμογή και φοίτηση των παιδιών στο Νηπιαγωγείο.

Η θετική ανατροφοδότηση που ακολούθησε μετά τη συμμετοχή των γονέων στην πρώτη αυτή συνάντηση, αποτελεί κίνητρο για την οργάνωση και συμμετοχή και των επόμενων συναντήσεων.