Δημιουργική γραφή in the Limelight!
Ιούλ 8 2019

Την Παρασκευή 17 Μαίου 2019 οι μαθητές της  Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης  του τμήματος Αγγλικών της καθηγήτριας κ. Κατερίνας  Κυριακίδου, που συμμετέχουν στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων etwinning με τίτλο «In the Limelight!», ολοκλήρωσαν την τελευταία ενότητα του έργου τους με μεγάλη επιτυχία.

Πιo συγκεκριμένα, μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα του έργου με τίτλο «Books Rock» οι συμμετέχοντες μαθητές όλων των σχολείων δημιούργησαν book trailers, ανέβασαν στο Twinspace προτάσεις τους για τα αγαπημένα τους βιβλία ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον για φιλαναγνωσία των συνομηλίκων τους, συμμετείχαν σε διαδικτυακό «Escape Room» λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες  και παιχνίδια σχετικά με την ανάγνωση και την κατανόηση βιβλίων και, τέλος, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής μικρών ιστοριών στην αγγλική γλώσσα (short stories).

Η αρχή της ιστορίας ήταν για όλους κοινή: The phone rings. The voice on the other end says: ”We need you again”, and then hangs up. Οι μαθητές  έχοντας την ίδια αρχή της ιστορίας, έπρεπε να φανταστούν, να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν μία ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου. Ο ενθουσιασμός των μαθητών για τη συγκεκριμένη εργασία ξεπέρασε κάθε  προσδοκία, καθώς ένας πολύ μεγαλος αριθμός μαθητών από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ανέβασαν την ιστορία τους στο διαδικτυακό χώρο Twinspace. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μαθητών και της συγγραφής πολύ αξιόλογων ιστοριών, δεν υπήρξε τελικά ένα βραβείο για την καλύτερη ιστορία, αλλά επιβραβεύθηκαν με ειδικό πιστοποιητικό επαίνου όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό!

Ακολουθούν μερικές από τις πρωτότυπες ιστορίες των μαθητών του Σχολείου μας:

Story No1

Story No2

Story No3

 

Story No4

Story No5