Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος & Go Green Campaign
Ιούλ 8 2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, οι μαθητές της Α’ και Γ’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης  του τμήματος Αγγλικών της καθηγήτριας κ. Κατερίνας Κυριακίδου, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων etwinning  με τίτλο “In the Limelight!”, εκπόνησαν ενδιαφέρουσες εργασίες σχετικά με την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ως γνωστόν, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Το θέμα για το 2019 εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εννέα στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων που υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα, όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας: «Χρειαζόμαστε μια πράσινη οικονομία, όχι μια γκρίζα οικονομία», τονίζει στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης όλων και ιδιαίτερα της σχολικής κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση, οι μαθητές των δύο τάξεων του Σχολείου μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια καμπάνια με τίτλο “Go Green and change your daily routines”, μέσα από την οποία εξέτασαν πώς μπορούμε όλοι να σκεφτόμαστε και να δρούμε οικολογικά, κάνοντας αλλαγές στην καθημερινότητά μας ώστε να μειώσουμε τη ραγδαία περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και μετά από εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών, δημιούργησαν παρουσιάσεις [powerpoint] των σημαντικότερων αιτιών καταστροφής του περιβάλλοντος και πρότειναν ιδέες για την επίλυσή τους. Επιπλέον έκαναν ζωγραφιές και πόστερ για την καμπάνια τους και ενσωμάτωσαν τις εργασίες τους σε ένα εντυπωσιακό ψηφιακό περιοδικό (infographic) που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Loading...

Loading…