Στιγμές από την αποφοίτηση του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Ιούν 26 2019

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στις 9.00 το βράδυ, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε τους απόφοιτους της Γ΄ τάξης που ολοκλήρωσαν τις γυμνασιακές τους σπουδές και τους ξεπροβόδισε στο Λύκειο. Ο χώρος της τελετής συμβολικός: ο αύλειος χώρος μεταξύ του Γυμνασίου και του Λυκείου, σα μια γέφυρα που συνδέει τα δύο στάδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα και η ώρα σημαδιακή: με τον καθαρό ουρανό, ύστερα από μέρες βροχοπτώσεων, να τους προσκαλεί σε νέες πτήσεις και με το γλυκό φεγγάρι να φωτίζει το σούρουπο του αποχαιρετισμού.

Τα παιδιά νοστάλγησαν, συγκινήθηκαν, απήγγειλαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και χάρηκαν την αποφοίτησή τους ως μια δική τους γιορτή, στην οποία συνέβαλαν τα περισσότερα από αυτά με την περίσσεια του προσωπικού τους ταλέντου. Ο διευθυντής του Γυμνασίου, Θανάσης Νευροκοπλής, τα κατευόδωσε (ο αποχαιρετιστήριος λόγος του εδώ) και η διευθύντρια του Λυκείου, Άννα Σγουρού, τα καλωσόρισε στο Λύκειο. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων δύο μέλη του, γονείς παιδιών που αποφοίτησαν, ο Δρόσος Τσαβλής και ο Πέτρος Ζαγορίδης, ευχαρίστησαν το Σχολείο για την προσφορά του και ευχήθηκαν στα παιδιά «καλή συνέχεια στο Λύκειο». 

Κάθε απόφοιτος έλαβε από το Σχολείο ένα καλλιτεχνικό φωτογραφικό πορτρέτο του και ένα πρωτότυπο λεύκωμα με τις αυτοπροσωπογραφίες όλων των μαθητών, που τις επεξεργάστηκαν οι ίδιοι στο μάθημα της Τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με τα δικά τους μάτια και λόγια (https://thessaloniki.arsakeio.gr/selfportrait-apofoitoi-arsakeiogt-2019/)

Αμέσως μετά την τελετή, είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συζητήσεις, εντείνοντας τις συγκινήσεις και τα πειράγματα, στη δεξίωση που παρατέθηκε στο κοινό προαύλειο και να βγάλουμε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες μέχρι αργά το βράδυ.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές Αλέξης Αλεξίου, Αποστολία Δεμερτζή, Θένια Κωνσταντινίδου, Τότα Οικονόμου και Γιάννης Τσιτσιλιάνος. Τη  χορωδία και την ορχήστρα προετοίμασε και διηύθυνε η μουσικός Αναστασία Γκίνη και τους παραδοσιακούς χορούς δίδαξε ο φιλόλογος Λεωνίδας Κατσικαρίδης.

Αγαπημένα μας παιδιά, καλό καλοκαίρι και λαμπρή συνέχεια στο Λύκειο!