33η Αιμοδοσία στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 24.06.21
Ιούν 23 2021

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αρσακείου Θεσσαλονίκης οργανώνουν, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παπανικολάου, την 33η Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, από τις 9.30 ως τις 12.00, στον ισόγειο χώρο του σχολείου.

Η 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σχολείου μας έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική: δεν είναι μόνο οι αυξημένες καλοκαιρινές ανάγκες για αίμα, αλλά κυρίως η όξυνση των ελλείψεων που παρατηρήθηκε κατά την πολύμηνη υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας παραμένουν ίδιες το διάστημα της κοινωνικής απομόνωσης και η συμβολή μας καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική.

Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπανικολάου, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, θα βρίσκεται στο χώρο του Σχολείου, προκειμένου να δοθεί σε όλους μας η δυνατότητα να προσφέρουμε αίμα και να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος. Η Τράπεζα Αίματος του σχολείου εξυπηρετεί σε δύσκολες στιγμές τους δικούς μας ανθρώπους, τα μέλη δηλαδή της αρσακειακής κοινότητας: τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τους απόφοιτους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα, όμως, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των διαρκών και των έκτακτων επιτακτικών αναγκών όλων των συνανθρώπων μας.

Άλλωστε, η αιμοδοσία είναι μια κοινωνική και ανθρώπινη προσφορά -ίσως η ευκολότερη στη διαδικασία της και ταυτόχρονα μία από τις πιο ουσιαστικές. Αξίζει, λοιπόν, να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η προσπάθειά μας.

Από τη Διεύθυνση

και το Σύλλογο Διδασκόντων