…από την κοινωνική δράση των Σχολείων μας
Ιαν 18 2022

Οι Ομάδες Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν και τα φετινά Χριστούγεννα πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα. Πρώτον, ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κινητοποίησαν τη μαθητική κοινότητα να συγκεντρώσει τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη οικιακής χρήσης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού και τις οικογένειες που στηρίζει. Το υλικό αυτό που συγκεντρώθηκε χάρη στην αλληλέγγυα διάθεση των μαθητών των Σχολείων και των οικογενειών τους, παρελήφθη από εκπροσώπους του Οργανισμού από τον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης, για μια ακόμα χρονιά οι Ομάδες Εθελοντισμού συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Οργανισμού «Make a wish – Κάνε μια ευχή Ελλάδος» και παρακίνησαν τους μαθητές του Σχολείου να αγοράσουν τα «αστέρια της ευχής», προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

 

Τέλος, οι Ομάδες Εθελοντισμού στήριξαν τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής εορταγοράς που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση διαφόρων ειδών, βιβλίων, χριστουγεννιάτικων στολιδιών προσφέρθηκε σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ως μέριμνά τους τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών: α) στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Η Λάμψη», β) στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και γ) στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο τους.

 

Μπορεί οι συνθήκες της πανδημίας να μας κρατούν μακριά από τις εθελοντικές μας εξορμήσεις, είμαστε όμως πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε όποιον οργανισμό ή άτομο ζητήσει τη βοήθειά μας. Ευχόμαστε η φετινή χρονιά να μας φέρει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πιο κοντά στον συνάνθρωπο, να ενδυναμώσει τη διάθεσή μας για προσφορά και αλληλεγγύη και να μας κάνει εν τέλει καλύτερους ανθρώπους.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!