Πρόσκληση σε ραδιοφωνική εκπομπή – Το Νεογράφημα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο
Ιαν 17 2022

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 στις 20.00,  η ραδιοφωνική ομάδα της Β΄ τάξης, θα παρουσιάσει στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο, European School Radio, την εκπομπή «Το Νεογράφημα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο – μαθητικές δημοσιεύσεις  με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821». Τα κείμενα που θα ακουστούν αποτελούν δημιουργίες των μαθητών μας που δημοσιεύτηκαν το περασμένο σχολικό έτος 2020-21 με αφορμή το αφιερωματικό 23ο τεύχος του περιοδικού του Σχολείου «Νεογράφημα-όταν γράφουν τα νιάτα».

Ας απολαύσουμε τους μαθητές μας να ζωντανεύουν τα λογοτεχνικά έργα (επιστολές, άρθρα και ποιήματα) των 3 νεαρών συγγραφέων: της Έλενας, της Ιωάννας και της Χριστίνας.

Η προετοιμασία των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Β΄ τάξης με θέμα «Δημιουργώντας μία ραδιοφωνική εκπομπή» και με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μουσικής  Αναστασία Γκίνη. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το ραδιοφωνικό spot  εδώ.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και να ακούσετε την εκπομπή, πατήστε στον σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el και ενεργοποιήστε το player κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, 20.00).

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς θα «βάλετε σε λειτουργία» το διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Για να γράψετε τις εντυπώσεις σας την ώρα της εκπομπής, μπορείτε να συμμετέχετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο chat γράφοντας πρώτα στο πλαίσιο το όνομά σας και πατώντας μετά πάνω στο μωβ κυκλάκι που γυρίζει: europeanschoolradio.eu/player.php  

Καλή ακρόαση!