Κι από μακριά μπορούμε!..
Δεκ 5 2020

Σκέψεις της Ομάδας Εθελοντισμού

Ο Δεκέμβρης είναι πάντα ένας μήνας προσδοκιών: η προσμονή των Χριστουγέννων κι ο ερχομός της νέας χρονιάς κυριεύει τη σκέψη όλων. Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στους χώρους του Σχολείου η προσμονή αυτή εκφράζεται όχι μόνο με το στολισμό των δέντρων και την προετοιμασία της σχολικής εορταγοράς, αλλά και με τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης που η σχολική κοινότητα προσφέρει σε συνανθρώπους μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα.

Φέτος οι συνθήκες μάς κρατούν μακριά από τον φυσικό σχολικό χώρο, περιστρέφουν κι εγκλωβίζουν τη σκέψη μας στις δικές μας ανησυχίες, τις δικές μας διαφορετικές στερήσεις. Οι ανάγκες όμως όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας παραμένουν επιτακτικές και μάλιστα οξύνονται από τη γενικευμένη κρίση.

Η Ομάδα Εθελοντισμού του Αρσακείου Λυκείου θέλησε με κάποιο τρόπο να υπερβεί τα εμπόδια, ώστε η φυσική μας αποστασιοποίηση να μη μας κρατήσει σε απόσταση από τους συνανθρώπους μας: «Κι από μακριά μπορούμε» ήταν η σκέψη μας. Αν δεν είναι φέτος δυνατή η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στον κοινό μας σχολικό χώρο, ας υποστηρίξουμε ο καθένας χωριστά, με την ίδια έγνοια και φροντίδα, τους ανθρώπους που σε κάθε γειτονιά ετοιμάζουν και προσφέρουν καθημερινά γεύμα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρώναμε όλοι μαζί στο χώρο του σχολείου ας τα προσφέρουμε φέτος απευθείας ο καθένας στα συσσίτια που οργανώνονται στην περιοχή μας. Είναι, ευτυχώς, πολλοί οι χώροι προσφοράς στην πόλη -πρωτοβουλίες των Δήμων, της Εκκλησίας ή άλλων κοινωφελών οργανώσεων-, κι αξίζει να τους αναζητήσουμε και να ενδιαφερθούμε για τις ελλείψεις τους σε είδη πρώτης ανάγκης. Ενδεικτικά σημειώνουμε κάποιες από τις πρωτοβουλίες των ενοριακών ναών που οργανώνουν συσσίτια, στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε τρόφιμα και υποστήριξη:

Ιερός Ναός Αγ. Φωτίου ( Μαρτίου, παραλία) Λασκαράτου 1, τηλ.: 2310414460
Ιερός Ναός Αγ. Μηνά (κέντρο) Ίωνος Δραγoύμη 10, τηλ.: 2310272700
Ιερός Ναός Λαοδηγήτριας Ιουλιανού 30, τηλ.: 2310210159
Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία (Ανω Πόλη) Ολυμπιάδος 52, τηλ.: 2310273790
Ιερός Ναός Αγ. Ελευθερίου (Ντεπώ) Άν. Μπακάλμπαση 21, τηλ.: 2310411540
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Δελφών, τηλ.: 2310828989
Ιερός Ναός Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου (Δελφών) Περδίκα 55, τηλ.: 2310832080
Ιερός Ναός Αγ.Βαρβάρας (Τούμπα) Γρ.Λαμπράκη 106, τηλ.: 2310911914
Ιερός Ναός Οσίας Ξένης (Χαριλάου) Μαρασλή 74, τηλ.: 2310302842
Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία (Πυλαία) Χρυσοστόμου 1, τηλ.: 2310300934
Ιερός Ναός Αγίων Πάντων, Ξηροκρήνη Μοναστηρίου 28, τηλ.: 2310 513 977

(Μια τηλεφωνική επικοινωνία θα βοηθήσει να προσφέρουμε τα τρόφιμα εκείνα που περισσότερο χρειάζονται για την οργάνωση του κάθε συσσιτίου και θα μας ενημερώσει για τις ώρες που μπορούν να δεχτούν τα προϊόντα.)

Μια σκέψη ακόμα: Στην εορταγορά του Σχολείου μας φιλοξενούμε πάντα την «Λάμψη», τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της «Λάμψης» διατίθεται το γούρι της χρονιάς που θα υποδεχτούμε με την ευχή να είναι καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους. Αξίζει να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους, όπως κάθε χρόνο. [Πληροφορίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της “Λάμψης” εδώ

Η κοινή προσφορά θα συνδέσει ξανά τη σχολική μας κοινότητα και θα προσφέρει σε όλους χαρά και ικανοποίηση. Κι από μακριά μπορούμε, λοιπόν, να βρεθούμε κοντά στους συνανθρώπους μας και να θερμάνουμε την προσδοκία των εορτών, ώσπου να επιστρέψουμε στις τάξεις μας και να ανταλλάξουμε πρόσωπο με πρόσωπο ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Η Ομάδα Εθελοντισμού

του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης