αποχαιρετισμός στο εργαστήριο..
Ιούν 25 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, πραγματοποιήσαμε και φέτος την Πέμπτη 27 Μαΐου το «υποσχεθέν» εργαστηριακό διαγώνισμα στη Χημεία, διάρκειας δυο διδακτικών ωρών για τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος υγείας και του πολυτεχνικού της Γ΄ Λυκείου. Όσα παιδιά το επιθυμούσαν, προσήλθαν στο εργαστήριο της χημείας για να «εξεταστούν» σε πειραματική άσκηση. Το θέμα της άσκησης ήταν η ογκομέτρηση οξέων ή βάσεων, θέμα στο οποίο και εξετάστηκαν ύστερα από λίγες ημέρες στις πανελλαδικές εξετάσεις (θεωρητικά όμως!).

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση εργαστηριακής ποδιάς και γαντιών από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη συνοδεία απαλής μουσικής για τη δημιουργία «πιο ζεστής ατμόσφαιρας» και φυσικά με τις απαραίτητες φωτογραφίες. Είναι μια διαδικασία που πραγματοποιούμε πολλά χρόνια στο σχολείο μας, με εξαίρεση την περσινή χρονιά λόγω covid.

Απαραίτητη, όπως κάθε φορά η συμβολή του παρασκευαστή μας κ. Δημήτρη Μπατγίδη, της «ψυχής» του εργαστηρίου μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του Λυκείου μας  Άννα Σγουρού και η φιλόλογος Γεωργία Νάνου, που αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αποφοίτους μας πλέον!