Επιτυχής Ολοκλήρωση του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας της ΣΤ’ Τάξης
Απρ 4 2024

Την Πέμπτη, 4/4/2024, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συναρπαστικό εργαστήριο επιχειρηματικότητας “My Company”  που ενθουσίασε τους μαθητές όλων των αγγλικών τμημάτων της ΣΤ’ τάξης που συμμετείχαν. Πριν από την τελική αυτή δράση, τα μέλη των 5 μαθητικών επιχειρήσεων αναζήτησαν επενδυτές για τις εταιρίες τους, οι οποίες απευθύνονταν σε εφήβους και επιδίωκαν να βελτιώσουν τη ζωή όλων στον πλανήτη μας μέσω απλών, αλλά καινοτόμων ιδεών.

Κάθε εταιρεία προώθησε την πρότασή της μέσω επιστολών προς πιθανούς επενδυτές – τους υπόλοιπους 25 μαθητές που δεν είχαν ήδη γίνει μέλη των εταιριών στην προηγούμενη φάση – συνοδευόμενες από ενημερωτικά ΑΙ βίντεο που παρουσίαζαν την εταιρεία και το στόχο της. Έπειτα, οι 25 επενδυτές κλήθηκαν να συναντήσουν διαδοχικά – στο Θέατρο του Σχολείου, ενώπιον όλων – έναν εκπρόσωπο από κάθε εταιρεία, ο οποίος είχε ένα μόνο λεπτό για να τους πείσει να επενδύσουν στη δική του/της εταιρία. Οι επενδυτές άκουσαν με προσοχή τους αντιπροσώπους των εταιρειών και τέθηκαν ερωτήσεις προτού αποφασίσουν σε ποιες δύο εταιρείες θα δώσουν τελικά επιχορηγήσεις ύψους 1000 και 500 ευρώ αντίστοιχα.

Η αγωνία για τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενη, και τελικά η εταιρεία “Weekly Pets” αναδείχθηκε νικήτρια καθώς είχε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό επιχορήγησης.  Ωστόσο, συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ένθερμα σε όλες τις δράσεις και συνέβαλαν στην επιτυχία του εργαστηρίου.

Τις δράσεις επιχειρηματικότητας οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια αγγλικών κ. Πλακίδα με τη συμμετοχή των καθηγητών αγγλικής κ. Γεροντίδου, κ. Κυριακίδου, κ. Σίσκου και κ. Ψωματάκη.

Η επιχειρηματική εκπαίδευση είναι μια πολυδιάστατη προσέγγιση που το σχολείο μας καλλιεργεί στο πλαίσιο της Erasmus+ Διαπίστευσής του για τα έτη 2021-2027. Τα οφέλη της επιχειρηματικής εκπαίδευσης για τους μαθητές μας είναι πολλαπλά. Καταρχάς, ενισχύει τη δημιουργική τους σκέψη, βοηθώντας τα παιδιά να βρίσκουν καινοτόμες λύσεις. Διδάσκει επίσης σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η επικοινωνία και η ανάληψη πρωτοβουλιών. Επιπλέον, η επιχειρηματική εκπαίδευση βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία του αποτυχημένου πειράματος και πώς μπορούν να μάθουν από αυτό. Αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, την αυτογνωσία και την ικανότητα να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, να επιχειρηματολογούν, να διαπραγματεύονται, να σχεδιάζουν, να παρουσιάζουν, να αξιολογούν και να υλοποιούν δείχνοντας επιμονή, αφοσίωση αλλά και προσαρμοστικότητα.