Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη στο σχολείο μας
Απρ 8 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας οι μαθητές των Α’ και Β’ και Γ’  τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν στο Σχολείο μας τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας  και εικονογράφο κ. Μαρίνα Γιώτη.  

Οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων είχαν την ιδιαίτερη χαρά να γνωρίσουν το «Γέτι», τον φανταστικό φίλο ενός Αγοριού, που δεν μπορούσε ΑΚΟΜΗ να πετύχει κάποια πράγματα. Η κ Μαρίνα Γιώτη, όμως, η συγγραφέας του βιβλίου « Γέτι – Η δύναμη του Ακόμη» έδειξε με ένα μοναδικό, διαδραστικό κι ευφάνταστο τρόπο στα παιδιά ότι όλοι μας μπορούμε τα πάντα, αρκεί να προσπαθούμε και να μην απογοητευόμαστε. Σίγουρα οι μαθητές μας βγήκαν πολύ πιο δυνατοί κι αισιόδοξοι από αυτήν τη συνάντηση! 

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ’ τάξης γνώρισαν τη συγγραφέα μέσα από το βιβλίο της “Το νησί του Ποτέ -Ποτέ”.  Αφού το επεξεργάστηκαν στην τάξη, ζωγράφισαν σε αφίσα τα δικά τους “Ποτέ”. Κατά τη συνάντηση με τη συγγραφέα,  μέσα από τη δραματοποίηση του παραμυθιού τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται μια μικρή προσπάθεια από μας, για να γίνουν τα “ποτέ” μας, “πότε;”