Συγχαρητήρια και σταθεροί στόχοι από το τμήμα Αγγλικών
Σεπ 18 2021

Μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας Αγγλικών των Πανεπιστημίων Cambridge, Michigan & Michigan State κατά το σχολικό έτος 2020-2021!

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας από τις Α’ και Β΄ τάξεις Λυκείου του τμήματος Αγγλικών που πέτυχαν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδων B2 και C2 των πανεπιστημίων Cambridge (CPE), Michigan (ECCE, ECPE) και Michigan State (MSU CELC, MSU CELP) κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021. Οι υποψήφιοί-ές μας απέκτησαν τα παραπάνω πιστοποιητικά συγκεντρώνοντας πολύ καλές βαθμολογίες, μέσα από οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια και υπερβαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία τους λόγω της πανδημίας και των αλλαγών στις  ημερομηνίες των εξετάσεών τους.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες λόγω πανδημίας, είχαμε για άλλη μία χρονιά πολύ καλά αποτελέσματα! Πιο αναλυτικά:

Eπίπεδο B2 (Lower)
2 από τους 3 υποψήφιους/ες απέκτησαν το πιστοποιητικό ECCE (Michigan University)

Eπίπεδο C2 (Proficiency)
9 από τους 11 υποψήφιους απέκτησαν το πιστοποιητικό CPE (Cambridge University)
9 από τους 13 υποψήφιους/ες απέκτησαν το πιστοποιητικό ECPE (Michigan University)
3 από τους 4 υποψήφιους απέκτησαν το πιστοποιητικό MSU CELP (Michigan State University)

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από όλους μας στα παιδιά μας για την επιτυχία τους! CONGRATULATIONS! We are really proud of you! Σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική χρονιά! We wish you all a happy and fruitful school year!

Το Αγγλικά στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης 

Στο Λύκειο οι μαθητές μας διδάσκονται τα Αγγλικά τρεις (3) ώρες την εβδομάδα στην Α΄ τάξη, δύο (2) ώρες στη Β΄ τάξη και δύο (2) ώρες στην Γ΄ τάξη. Πρωταρχικός στόχος είναι οι μαθητές/τριές μας να τελειοποιήσουν το επίπεδο των γνώσεων που έχουν κατακτήσει στο γυμνάσιο και να ολοκληρώσουν την προετοιμασία απόκτησης διπλωμάτων γλωσσομάθειας επιπέδων B2 και C2. 

Παράλληλα, το μάθημα των Αγγλικών λειτουργεί ως παράθυρο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο και βοηθά τους μαθητές/τριες να διευρύνουν τους γλωσσικούς και πολιτιστικούς τους ορίζοντες. Μέσα από την συμμετοχή τους σε ποικίλους διαγωνισμούς, ερευνητικές εργασίες, διεθνή ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus+, e-Twinnings κ.ά.) καθώς και σε προσομοιώσεις των εργασιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, τα γνωστά σε όλους μας Model United Nations (MUNs), το Αγγλικό Τμήμα έχει ως επιπλέον στόχο την ενασχόληση των μαθητών/τριών με επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, την βιωματική τους εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανάληψη πρωτοβουλιών ως ενεργοί πολίτες.

Τέλος, το μάθημα των Αγγλικών αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο και το διαβατήριο για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, εφόσον προσφέρει τμήματα ειδικού προσανατολισμού και προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. (Αγγλικά ως ειδικό μάθημα) για την Γ΄ Λυκείου.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους καλλιεργείται η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και τα πολύπλευρα ταλέντα των μαθητών/τριών μας.

Με τους ίδιους στόχους θα προχωρήσουμε και φέτος, σε μια δημιουργική και ασφαλή χρονιά!