Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22
Σεπ 17 2021

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, αλλά και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τη νέα σχολική χρονιά. Φυσικά, αυτός ο Αγιασμός ήταν διαφορετικός –με μάσκες και παρόντες στις απαιτούμενες αποστάσεις μόνο τους νέους μαθητές της Α΄ τάξης– αλλά και με τη γνωστή όρεξη, την προσδοκία και αγάπη όλων για το ταξίδι στα χαρούμενα μονοπάτια της γνώσης και της συνοδοιπορίας με συμμαθητές και καθηγητές.

Ο Αγιασμός τελέστηκε στο προαύλιο του Σχολείου από κοινού με μαθητές του Λυκείου αλλά και απόφοιτους –πλέον φοιτητές– που δεν ξεχνούν το Σχολείο τους και δείχνουν την αγάπη τους γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία. Μετά τον Αγιασμό, ο ιερέας πέρασε από όλες τις αίθουσες για να ραντίσει και να ευχηθεί στα παιδιά υγεία και πρόοδο.

Οι αίθουσες, οι διάδρομοι και το προαύλιο του Σχολείου ξαναζωντάνεψαν από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και το χαμόγελό τους που τόσο έλειψε. Οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων καλωσόρισαν τους μαθητές μας στην καθημερινή γιορτή της γνώσης και της αγωγής που ξεκίνησε για μια ακόμη χρονιά.

Οδηγός μας και τη φετινή χρονιά το αποστολικό ανάγνωσμα που ακούστηκε κατά τον Αγιασμό: η αναζήτηση και οικοδόμηση εκείνης της σοφίας που «έχει πρόσωπο καθαρό και γαλήνιο· δεν βιάζεται να στηλιτεύσει αλλά να συγχωρήσει· δεν πείθει με τα πολλά της λόγια αλλά με την παρουσία της και μόνο· είναι γεμάτη ευσπλαχνία για τους άλλους και, σαν το καρποφόρο δέντρο, χαρίζει τους καρπούς της απλόχερα σε όλους, χωρίς διάκριση και υποκρισία.». Ευχή όλων μας και καθημερινή μας έγνοια να μην κρύψουμε τον ουρανό στα παιδιά, για να ανοίξουν τα φτερά τους και να ξαναβάψουν γαλάζιο τον χρόνο.