Μνημεία διαφορετικών πολιτισμών και μαγευτική φύση
Ιούν 9 2022

στην ΕΚΔΡΟΜΗ της Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Από τις 4 έως και τις 6 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στην Καβάλα και την Ξάνθη. Η πρώτη στάση της εκδρομής έγινε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στην περιοχή της Καβάλας, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο θέατρο, περπάτησαν στην Εγνατία οδό και βρέθηκαν στην περιοχή που κήρυξε ο Απόστολος Παύλος.

Τα παιδιά διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας και την ίδια μέρα επισκέφθηκαν  κάποια από τα μνημεία της πόλης, όπως το Κάστρο και τις Καμάρες. Το βράδυ διασκέδασαν με πολύ κέφι και όρεξη σε ένα από τα ταβερνάκια της πόλης.

 

Η πρώτη στάση της επόμενης μέρας ήταν τα στενά του ποταμού Νέστου, σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού, ακολούθησαν το χαραγμένο μονοπάτι και γενικότερα απόλαυσαν την αναζωογονητική επαφή με τη φύση. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την πόλη της Ξάνθης, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Την τελευταία μέρα βρέθηκαν στο οινοποιείο «Βιβλία Χώρα», όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης του κρασιού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης. Τελευταία στάση η παραθαλάσσια πόλη της Ασπροβάλτας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την φιλοξενία της περιοχής.

Στόχος της τριήμερης εκδρομής ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να συναντήσουν μνημεία διαφορετικών εποχών, πολιτισμών και θρησκειών και να αντιληφθούν τη δημιουργική συνύπαρξη των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξης συνόδευσαν ο υποδιευθυντής Γιάννης Καλούτσας και οι καθηγητές/τριες Παρασκευή Κανελλοπουλου, Αντώνης Νεονάκης, Νίκος Μιχαλόπουλος και Στέλλα Εμίνογλου.