Συμμετοχή μαθητών του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στους προκριματικούς αγώνες Κεντρικής Μακεδονίας του WRO Hellas
Ιούν 3 2022

Την Κυριακή 22 Μαΐου διεξήχθησαν στην πόλη μας οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής οι οποίοι διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον WRO Hellas. Στους προκριματικούς αγώνες το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα AT Robotics, μέλη τα οποίας ήταν η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Αικατερίνη Αραμπατζή, ο μαθητής της Γ΄ τάξης Αθανάσιος Παπακώστας και ο μαθητής της Β΄ τάξης Ανδρέας Μανωλόπουλος. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής εκπαιδεύτηκαν στη λειτουργία των ρομπότ Lego Mindstorms EV3 και προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, δουλεύοντας με ομαδικό πνεύμα και σε κλίμα άψογης συνεργασίας, πάνω στις αποστολές που έπρεπε να προετοιμάσουν για τον Διαγωνισμό, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Βασιλικής Αργυροπούλου.

Στο τελευταίο μάθημα πριν τον Διαγωνισμό, τους μαθητές του Ομίλου επισκέφτηκε ο μαθητής της Α΄ Λυκείου, Γιώργος Ριτζούλης, ο οποίος επί δύο συνεχόμενες χρονιές έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (2ος για τη χρονιά 2020-2021 και 8ος για τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην παγκόσμια κατάταξη του Διαγωνισμού First Lego League-FLL). Ο Γιώργος συμβούλεψε κατάλληλα τα παιδιά και επιβράβευσε την άρτια προετοιμασία τους.

Συγχαίρουμε, λοιπόν, για άλλη μία φορά όλους τους μαθητές του Ομίλου και ιδιαίτερα την Κατερίνα, τον Ανδρέα και τον Αθανάσιο, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο μας στον Διαγωνισμό, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια και θερμά συγχαρητήρια από τους διοργανωτές. Και εις ανώτερα!